NOR CURIER 930X122

autostrada

DACIA CERE IAR AUTOSTRADĂ. GATA CU BĂȘCĂLIA!

Dacia cere iar autostradă. Noul premier, Mihai Tudose, a intrat și el pe lunga listă a oficialităților din România cu care șefii de la Dacia – Renault au discutat despre autostrada Pitești – Sibiu. „Autostrada bășcăliei naționale”, după cum o numea Constantin Stroe, exasperat că șoseaua de mare viteză se „construiește” de ani și ani de zile numai și numai pe hârtie (detalii, AICI).

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

”Avem tot interesul ca această autostradă să se concretizeze cât mai repede și am deblocat deja niște lucruri.”, a spus, neconvingător, prim-ministrul Tudose la întâlnirea de ieri, de la Guvern, cu reprezentanții de la Dacia – Renault. „Tot interesul” și l-au exprimat, de-a lungul timpului, și alți premieri sau miniștri ai Transporturilor. Rezultatul? Autostrada Pitești – Sibiu a rămas în faza de proiect. Și de vorbe. Și iar vorbe. Mult prea multe vorbe.

Premierul a amintit că documentația pentru două dintre secțiunile autostrăzii a fost înregistrată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Citiți și: Alertă la Dacia!

Alte date concrete Mihai Tudose nu a oferit. Cel puțin nu oficial. Cert este că mult așteptata autostradă și-a dublat prețul ca peste noapte (amănunte, AICI).

„România este o țară foarte importantă pentru Renault, iar Dacia este o marcă foarte importantă pentru Grupul Renault România și vrem ca povestea de succes și colaborarea noastră să continue.”, a afirmat, la rândul său, Yves Caracatzanis, președintele – director general al Grupului Renault România.

Autostrada Pitești – Sibiu este cerută insistent și, sau mai ales, de Automobile Dacia din Mioveni. Autostrada ar reduce costurile pentru transportul mașinilor fabricate la uzina din orașul argeșean. Au existat momente în care reprezentanți ai Renault au avertizat că lipsa autostrăzii poate provoca probleme investiției franceze din Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90