Donaris 930 x 122

dacia

DECIZIE EXTREMĂ LA DACIA: „FACEM GREVĂ!”

Decizie extremă la Dacia: „Facem grevă!”. Adunarea Generală a Sindicatului Automobile Dacia a decis astăzi (cu o majoritate absolută, de peste 95%, potrivit viceliderului sindical Ion Iordache) demararea procedurilor pentru declanșarea grevei generale la uzina Dacia din Mioveni.

Citiți și: DACIA, LOVITURĂ IMPORTANTĂ

”Liderii de grup sindical au votat pentru declanșarea grevei generale, un drept pe care angajații îl dețin. Urmează procedura obligatorie de strângere a semnăturilor din partea membrilor de sindicat. Ulterior, Consiliul Sindicatului se va reuni pentru a stabili data la care va fi declanșată greva generală, ceea ce înseamnă că activitatea va fi sistată pe o perioadă nedeterminată.

În această săptămână vom strânge semnături și, cel mai probabil, după Paște, dacă nu vom ajunge la un acord cu conducerea Dacia, va fi declanșată greva generală.”, afirmă Ion Iordache într-o declarație pentru ePitești.

Citiți și: SUNĂ SIRENELE LA DACIA

Iordache ține să precizeze, însă, că între timp, în toată această perioadă de pregătire a grevei, sindicatul va continua să negocieze cu administrația, în speranța că cele două părți vor ajunge la un acord în al doisprezecelea ceas.

”Aceste lucruri care se întâmplă în momentul de față arată că angajații nu au fost mulțumiți de ce li s-a oferit din partea conducerii.”, adaugă viceliderul sindical.

Alte detalii despre starea de tensiune maximă de la uzina Automobile Dacia în contextul negocierilor pentru semnarea contractului colectiv de muncă pentru anul 2018, AICI.

Posada 555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066