930 x122 grota rece

hipermarketuri

HIPERMARKETURILE, ACUZATE: “MÂNCĂM OTRĂVURILE LOR, MARFA NOASTRĂ O REFUZĂ”

Hipermarketurile, acuzate: “Mâncăm otrăvurile lor, marfa noastră o refuză”. Marile lanţuri străine de hipermarketuri sau supermarketuri fac legea în comerțul din România.

Citiți și: Alertă! Incendiu la un operator economic, în Argeș

Au pătruns până şi în cartierele orașelor, „omorând” micii comercianţi. Mai grav este că „omoară” şi producătorii locali, ale căror produse nu au loc pe rafturile marilor centre comerciale străine, care mizează mai mult pe importuri.

Elocventă în acest sens este mărturia postată pe o rețea de socializare de o producătoare și comerciantă de mure, siropuri și dulceață din satul Argeșelu al comunei Mărăcini, revoltată și dezamăgită că nu îi este permis accesul cu produsele sale în marile magazine din Argeș.

Citiți și: Impact rutier în Argeș! Două mașini, implicate într-un incident neașteptat

„Mă întreb cu mare tristețe şi dezamăgire: oare al câtelea producător sunt eu care, după ani de muncă, investiţii şi taxe achitate în credinţă statului român, în momentul în care am ajuns să produc fructe proaspete, de o reală calitate, NU pot şi NU mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanţ de magazine?

Am bătut disperată la toate uşile şi am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie şi inima ruptă în mii de bucăţele!

După trei ani de muncă silnică, refuzând costant până şi ideea de a băga erbicid între rândurile de mur (nuuu, eu lucrez mecanic, cu sapa şi motocultorul, nu bag otravă, care are cea mai mare remanenţă în sol!), după investiţii care m-au îndatorat constant, am oare dreptul să fiu surprinsă că nu pot să vând nicăieri mure proaspete, de calitatea întâi?

Ba da, am voie să le vând intermediarilor care vor pe munca mea beneficiu de 200% dacă se poate sau industriei, care mi-a dat “fabulosul” preț de 3 lei/kg, pe produse duse de mine la poarta fabricii.

De-aş muri azi cu toată plantaţia peste mine, şi NU voi vinde nici măcar 1 kg la acel preţ! Cum să-mi dai 3 lei pe murele astea?!

Constat, cu lacrimi în suflet şi în ochi, că în ţara asta NU se vrea a se produce nimic! Trebuie să mâncăm otrăvurile şi plasticurile produse în Vest! Ale noastre produse, crescute în pământ şi hrănite cu apă şi bălegar, NU sunt bune!

BA DA, sunt cele mai bune, tocmai de aceea trebuie să le scoată de pe piaţă! Le concurăm mizeriile lor, deşi eu nu primesc niciun fel de subvenţie de nicăieri, din preţul încasat trebuie să-mi scot cheltuielile şi să câştig şi eu ceva.

Revin, cu capul plecat, către românii care au înţeles că dacă ei nu cumpără de la mine eu voi dispărea de pe piaţă şi vă anunţ că am recoltat o altă serie de mure proaspete şi coapte în razele soarelui, nu „vopsite” şi ţinute 20-30 de zile pe transportul internaţional.”, scrie producătoarea din Mărăcineni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90