930×122 CAPRA 5

dacia

MARE FIERBERE LA DACIA! ANGAJAȚII PROTESTEAZĂ

Mare fierbere la Dacia! Angajații protestează. Tensiunea în rândul angajaților uzinei Automobile Dacia din Mioveni a atins cote maxime. În contextul în care și medierea de ieri a eșuat, sindicatul ia în calcul și declanșarea grevei (detalii despre mediere și o posibilă grevă, AICI).

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Surse din uzina Dacia ne-au informat că activitatea în cel puțin o secție va fi oprită în această săptămână în semn de protest, ziua nefiind încă stabilită: ”În secția Presaj sigur se va opri activitatea la schimbul I, într-o zi săptămâna aceasta. Vor face și grevă, pentru că nu s-au înțeles la negocierea de mărire a salariilor.”

Contactat de ePitești, Ion Iordache, vicelider de sindicat, confirmă că activitatea va fi oprită mâine, 21 martie 2018, dar și pe parcusul săptămânii: ”Este vorba despre adunări generale de informare a salariaților cu privire la rezultatele negocierilor dintre sindicat și conducere. Este un drept al angajaților prevăzut în contractul colectiv de muncă, informăm conducerea cu 48 de ore înainte. Am avut adunări generale de informare și săptămâna trecută, facem și săptămâna aceasta în secțiile uzinei Dacia și probabil vom mai avea pentru a informa salariații.”

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Secțiile în care ar urma să fie sistată mâine activitatea, pentru aproximativ o oră – o oră jumătate, după cum precizează Iordache, sunt Presaj și Vopsitorie. Ora la care vor avea loc adunările generale de informare, perioadă în care se va opri lucrul, nu a fost stabilită. ”Adunările pot avea loc la ora 13, 15 sau 17. Încă nu am decis, stabilim la momentul respectiv.”, ne declară Ion Iordache.

Adunări de informare între liderii sindicali și angajați vor avea loc pe parcursul săptămânii și în celelalte secții, printre care Montaj, Caroserie sau Logistică. Drept urmare, activitatea va fi întreruptă la uzina Dacia, în diferite secții, în această săptămână, cel puțin o oră în fiecare zi.

Muncitorii uzinei din Mioveni taxează astfel decizia conducerii de a refuza creșterile salariale cerute de sindicat, asta și în condițiile în care vânzările Dacia au crescut semnificativ. Amintim că ultima ofertă de majorare salarială a celor de la conducerea uzinei a fost de 115 lei brut. (Foto: descriptiv – Arhivă) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3