Donaris 930 x 122

bogdan badea

MEGA-LICITAȚIE PENTRU VIDRARU. HIDROELECTRICA A PRIMIT 5 OFERTE

La noua procedură organizată pentru modernizarea şi retehnologizarea hidrocentralei şi a barajului Vidraru din județul Argeş Hidroelectrica a primit 5 oferte.

Citiți și: Cel mai mare producător de energie din România, schimbare importantă!

„Pe 29 iulie 2019, la sediul Hidroelectrica, au fost deschise candidaturile depuse în cadrul procedurii de achiziție sectorială prin negociere competitivă pentru retehnologizarea AHE Vidraru. Valoarea estimată a lucrărilor este de 82.151.039 de euro, sumă la care se adaugă TVA (…)

La procedură s-au înscris 5 ofertanți: VOITH HYDRO Gmbh & Co KG Austria, consorțiul ROMELECTRO SA – LITOSTROJ ENGINEERING a.s., asocierea GE Hydro France SAS – Elecnor SA – Grid Solutions Romania SRL, asocierea GULSAN INSAAT SANAYI TURIZM NAKLIYAT VE TICARET a.s. – ZHEFU Holding Group Co. LTD și SINOHYDRO CORPORATION LIMITED”, anunță Hidroelectrica.

Citiți și: Argeș. Cetatea Poenari, așa cum nu ai mai văzut-o!

Ulterior deschiderii documentelor de candidatură, comisia de evaluare va face analiza și evaluarea acestora, urmând să se pronunțe cu privire la ofertanții admiși pentru etapele următoare.

„Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica.

Ne dorim selectarea celor mai bune soluții și implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru. Nu vom face rabat de la niciuna dintre cerințele de calitate a lucrărilor.

Motivul pentru care am optat pentru achiziția prin negocierea competitivă este acela că procedura este una flexibilă și care permite societății noastre obținerea celor mai avantajoase soluții tehnice.

Finanțarea lucrărilor se va face din surse proprii ale societății și dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuși să le cheltuim, să obținem un nou ciclu de viață, de cel puțin 30 de ani, pentru Vidraru”, declară Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Procedura de selectare a prestatorului lucrărilor de retehnologizare a AHE Vidraru este reluată pentru a treia oara, achizițiile anterioare fiind anulate ca urmare a prezentării unor oferte neconforme tehnic, potrivit Hidroelectrica.

Hidrocentrala Vidraru este funcţională de mai bine de 50 de ani, iar echipamentele sunt depăşite şi e nevoie de retehnologizare.

Centrala Vidraru este amplasată pe malul drept al râului Argeș, la nord de satul Căpățâneni (comuna Arefu), într-o cavernă situată la 104 metri sub nivelul râului.

„Prin puterea instalată de 220 MW (4 turbine Francis de 55 MW), centrala este deosebit de importantă pentru sistemul energetic național deoarece participă și la reglajul frecvență-putere, asigurând totodată servicii de sistem.

Principalele componente ale amenajării sunt barajul Vidraru, priza, derivația și centrala. Derivația cuprinde aducțiunea sub presiune, castelul de echilibru, casa vanelor de la puțul forțat, puțul forțat, distribuitorul și galeria de fugă.

Barajul din beton, în arc, cu înălțimea de 166 de metri, realizează o acumulare multianuală cu volumul util de 320 de milioane de m3”, precizează Hidroelectrica.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3