EcoMoto 930×122

lisa_drxlmaier

Nemtii de la Lisa Dräxlmaier vor sa plece din Pitesti.

Pitesti. 26 ianuarie 2010.
Vesti proaste pentru angajatii societatii Lisa Dräxlmaier Pitesti, una din putinele afaceri straine de amploare din oras, care produce cablaje pentru BMW, Audi si Mercedes. După ce anul trecut firma germana a disponibilizat 400 de personae si alte aproximativ 200 au plecat prin demisie, nici cei 4.500 de angajati ramasi nu o duc prea bine. Loviti de criza la care s-au adaugat si costurile de productie din ce in ce mai mari, micsorarea comenzilor si lipsa unor facilitati fiscale, nemtii de la Dräxlmaier au hotarat să renunte la inca 450 de salariati ai fabricii din Pitesti.
Vestile proaste nu se opresc aici. Se vehiculeaza ca firma germana Lisa Dräxlmaier intentioneaza chiar sa paraseasca Romania si sa mute linia de productie in Moldova, Maroc sau Tunisia, tari unde cheltuielile de productie si cele salariale vor fi reduse la jumatate. In Moldova firma de cablaje a inceput deja sa construiasca o noua fabrica. Concedierea celor 450 va scuti societatea de plata lunara a 5,4 milioane de lei, valoarea totala a salariilor acestora, calculata la un venit de baza de 1.200 lei. In primul val de concedieri, liderii sindicali spun ca de la Lisa Dräxlmaier urmeaza sa plece cate o sută de salariati pe luna, pana cand se va ajunge la echilibrul dorit de conducere.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90