New Profesional Consult 930 x 122

renault

NOU DIRECTOR GENERAL LA RENAULT, ÎN ROMÂNIA

Nou director general la Renault, în România. Alexander Simionescu este noul director general al Renault Technologie Roumanie (RTR). Simionescu l-a înlocuit pe Pascal Candau, cel care a ocupat această funcţie timp de 3 ani și care va prelua alte misiuni în cadrul Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Citiți și: Renault Group și chinezii de la Geely au bătut palma! Ce se întâmplă cu Uzina Dacia

Alexander Simionescu are o experienţă de peste 15 ani în management și în poziţia de director general, dar şi în domenii precum cercetare, analiză structurată, design, dezvoltare şi implementare, inginerie şi mentenanţă software a sistemelor asistate electronic.

Noul director general al RTR va coordona echipele de ingineri ale Group Renault România și este membru al Comitetului de Management al companiei.

Citiți și: Sindicat Renault: „Să producem o parte din vehiculele DACIA vândute în Franța în Franța!”

„Vin dintr-un domeniu care este parte integrantă a industriei auto, acela al sistemelor informaționale, conectivității şi inovației.

Renault Technologie Roumanie este o poveste de succes a Grupului și, în egală măsură, a țării. Îmi propun să continuăm acest succes, împreună cu cei 2.800 de ingineri conectaţi la activitatea RTR. Ne aşteaptă proiecte noi, foarte complexe, și contez pe echipa RTR, pe pasiunea pentru auto a colegilor mei și orientarea lor către viitor. Vom avea rezultate foarte bune împreună.”, declară Alexander Simionescu.

În vârstă de 49 de ani, Simionescu a absolvit Universitatea Tehnică din Viena, Facultatea de Inginerie electrică, specializarea Telecomunicaţii. Are un doctorat la aceeași universitate, în domeniul Tehnologiei semiconductorilor.

În 1996 a debutat ca inginer în multinaționala Siemens, în Viena. Timp de 4 ani, a ocupat la Siemens poziții de management în filialele din Viena, Budapesta şi Munchen. În 2001 a preluat funcția de CEO al „Siemens Program and System Engineering” din Braşov, devenită din 2011 „Siemens Convergence Creators”.

În această lună, aprilie 2018, s-a alăturat Groupe Renault România, ca director general al RTR.

Cel pe care l-a înlocuit, Pascal Candau, conducea RTR din anul 2015.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90