Donaris 930 x 122

cod unic de înregistrare

NOU! TOATE FIRMELE, OBLIGATE SĂ FACĂ ACEASTĂ SCHIMBARE

Toate firmele și Persoanele Fizice Autorizate (PFA) vor trebui să își preschimbe certificatele de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), potrivit avocatnet.ro.

Citiți și: S-a pus lacătul pe aceste firme!

Motivul? Începând din data de 7 iulie 2017, firmele și PFA-urile vor avea un nou cod unic de înregistrare, un cod care va fi unic la nivel european.

„Practic, un astfel de cod le va fi acordat entităților suplimentar față de identificatoarele deja existente pe plan național, respectiv numărul de ordine din Registrul Comerțului și codul unic de înregistrare fiscală (CUI).”, precizează avocatnet.ro.

Citiți și: Argeș. Probleme grave la peste 100 de firme!

Prin urmare, din luna iulie firmele și Persoanele Fizice Autorizate vor avea obligația să ceară preschimbarea certificatelor de înregistrare la ONRC.

„Mai multe informații despre formalitățile pe care vor fi nevoite să le îndeplinească firmele, PFA/II/IF înregistrate anterior datei de 7 iulie 2017 se vor regăsi într-un ordin al Ministerului Justiției (MJ), document prin care va fi aprobată efectiv structura EUID.

În acest sens, redacția noastră a trimis o solicitare și MJ, pentru a afla în ce stadiu se află instituția cu elaborarea actului normativ. Reprezentanții MJ nu ne-au oferit, însă, până la momentul redactării acestui articol, vreun răspuns.

Până la apariția unor clarificări în acest sens, ne putem gândi că emiterea noilor certificate de înregistrare, actualizate corespunzător cu codul unic la nivel european, se va face gratuit, prin depunerea unei cereri la ONRC.”, conform sursei citate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90