NOR CURIER 930X122

brut

OFICIAL: SCHIMBĂRI LA SALARII ÎN ARGEȘ

Câştigul salarial mediu brut în județul Argeș în luna septembrie 2019 a fost de 4.637 de lei, iar netul, de 2.877 de lei, conform Direcției Județene de Statistică.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Comparativ cu luna precedentă, brutul a fost mai mare cu 72 de lei (+1,6%), iar netul, cu 84 de lei (+3%).

Creșterea câștigului salarial mediu net în luna septembrie 2019 în majoritatea activităților din sectorul economic argeșean s-a datorat acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanțe deosebite sau pentru ,,Ziua petrolistului”), de drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) dar și disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mici din unele activități economice.

Câștigul salarial mediu în județul Argeș în luna septembrie 2019 s-a situat sub media pe țară: brutul a fost mai mic cu 404 lei, iar câştigul salarial mediu net, cu 205 lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3