930×122 CAPRA 5

argeș mall

PROIECT PRIVAT ÎN TUDOR VLADIMIRESCU: „LACUL PITEȘTI POATE DEVENI O MICĂ DELTĂ A DUNĂRII”

Proiect privat în Tudor Vladimirescu: „Lacul Pitești poate deveni o mică Deltă a Dunării”. Alexandru Căutiș, jurnalist și președinte al Fundației „Plus Natura”, vorbește despre oportunitatea construirii viitorului mall din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu, investiție pe care dezvoltatorul Prime Kapital intenționează să o realizeze.

Citiți și: Exclusiv! Primele imagini cu pasarela care leagă Argeș Mall de restul orașului

Căutiș îi contrazice pe reprezentanții Eco-Civica, organizație care a și pierdut un proces după ce a solicitat în instanța de judecată suspendarea avizului de mediu acordat pentru construirea mall-ului. AICI detalii.

„În cazul de față, o construcție pe malul lacului din Pitești nu produce o mare schimbare mediului, din simplul motiv că pe același loc a mai existat în perioada comunistă tot o mare construcție, ba chiar o întreprindere. Lacul respectiv în sine nu este un lac, ci o întindere de apă care a apărut tot în perioada comunistă, ca urmare a construcției unui baraj. “Lacul”, “mediul” despre care vorbesc unii că ar fi afectate de construcții sunt, de fapt, urmare a unei construcții și au fost mereu în preajma unei întreprinderi”, susține jurnalistul.

Citiți și: Exclusiv. Restaurantul care este full non stop se deschide și în Argeș Mall

Fundația „Plus Natura” realizează în prezent un studiu referitor la impactul de mediu al construcției mall-ului asupra lacului din Pitești. În acest caz, președintele fundației precizează că „din datele pe care ni le-au pus la dispoziție specialiștii ornitologi, nu rezultă că păsările de pe lac vor fi afectate de o banală construcție. Vorbim, totuși, de păsări care viețuiesc în preajma unui oraș, nu în câmp, nu pe o insulă pustie…”

Despre solicitarea Eco-Civica de a fi suspendat avizul de mediu acordat pentru construirea Argeș Mall, Alexandru Căutiș spune că „ecologiștii pot greși, desigur. Important este să nu greșească cu intenție. În cazul de față cred că autoritățile statului ar trebui să verifice dacă nu cumva o organizație “ecologistă” practică un șantaj la adresa unui antreprenor dispus să investească în România”.

Nu în ultimul rând, jurnalistul consideră că viitorul mall poate aduce beneficii și în zona de ecologie: „Primăria Piteștiului poate profita de pe urma construirii acestui mall și pe partea de ecologie. Le sugerez autorităților locale să solicite antreprenorului să ajute la îmbunătățirea condițiilor de viață ale păsărilor de pe lac.

Practic, lacul acesta poate deveni o mică „Deltă a Dunării” a Piteștiului dacă se investește pentru curățarea lui și apoi pentru o atentă monitorizare a faunei sale. Momentan, avem o întreprindere dezafectată în preajma unui lac artificial fără noimă”.

Argeș Mall este o investiție pe care dezvoltatorul Prime Kapital dorește să o realizeze în cartierul piteștean Tudor Vladimirescu. Investiția ar urma să se ridice la 80 de milioane de euro.

Amintim că pe lângă centrul comercial, ”Prime Kapital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului”, afirmă dezvoltatorul.

Odată cu noua investiție, în municipiul Pitești ar urma să apară 1.400 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă transmis de inițiatorul proiectului (detalii, AICI).

Conform sursei citate, Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est, cu o prezență amplă pe piața din România, integrat pe verticală.

Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, care îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construirea proiectelor și până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3