S-A VOTAT! PAS MARE PENTRU AGRICULTURĂ | ePitesti
Donaris 930 x 122

daniel constantin

S-A VOTAT! PAS MARE PENTRU AGRICULTURĂ

Camera Deputaților a adoptat astăzi cu amendamente propunerea pentru dezvoltarea cooperativelor moderne. Propunerea îl are ca autor pe Daniel Constantin.

Citiți și: SE RUPE ALDE ARGEȘ! DEMISII ÎN LANȚ

“După câțiva ani în care producția a crescut (cu fluctuații), este momentul să ne ocupam de partea de organizare, astfel încât producția românească să ajungă mai ușor la consumator, la prețuri mult mai bune pentru ambele părți și cu o calitate din ce în ce mai ridicată!

Cei care formează sau au format deja cooperative pot nu numai să producă în comun, dar să și proceseze sau să comercializeze în comun. Rămân proprietari pe propriile bunuri, dar se bucură de avantajele cumpărării în comun de inputuri sau de costuri de depozitare mai reduse sau de piață și prețuri mai bune, având în vedere cantitatea și calitatea generate de comercializarea în comun.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN, APEL PRO ROMÂNIA

În Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 există deja posibilitatea de a accesa fonduri europene, care ajung până la 90% nerambursabil dacă se depune proiect ca și cooperativă (20% în plus nerambursabil).”, precizează Daniel Constantin, deputat de Argeș, copreședinte ALDE și fost ministru al Agriculturii.

Legea vine să stimuleze producătorii individuali care se asociază în cooperative, avantajele fiind următoarele:

-scutirea impozitului pe profit pentru 5 ani (se aplică pentru cooperative noi, dar și existente indiferent de cifra de afaceri, dacă integrează producția cu procesare (pentru cele care au doar producție, se aplică scutirea de impozit până la limita de 2 milioane de euro cifră de afaceri)

-scutirea impozitului pe venit pentru microîntreprinderile care aderă la cooperative

-scutirea impozitului pe norma de venit pentru persoanele fizice/PFA/II/IF care aderă

-scutirea impozitului pe proprietate pentru bunurile aferente producției valorificate prin cooperative

-scutirea impozitului pe arendă pentru terenurile date în arendă cooperativelor.

Grant Salon 555×222
Donaris 570×90