Donaris 930 x 122

amenda

SALARII MAI MARI! AVERTISMENT PENTRU PATRONII ARGEȘENI

Administrația Județeană a Finanțelor Publice formulează o atenționare pe adresa angajatorilor din Argeș. Conducerea instituției amenință angajatorii cu amenzi în cazul în care nu le vor mări angajaților salariul de bază, după creșterea pe 1 mai 2016 a salariului minim pe economie.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„Stabilirea de salarii de bază sub nivelul prevăzut prin hotărâre de guvern pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat în hotărârea de guvern, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune.”, atenționează Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Amintim că pe 1 mai 2016 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 1.250 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 de lei/ora.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3