SMART KIDS 930X122

eficienţă energetică

SCHIMBARE ÎN MAGAZINELE DE ELECTROCASNICE

Schimbare în magazinele de electrocasnice. Sistemul de etichetare a eficienței energetice a aparatelor de uz casnic va fi modificat. Schimbarea se va produce și în România ca urmare a unui nou regulament adoptat de Comisia Europeană.

Citiți și: GRATUIT la ESD Pitești! Beneficiază de promoția lunii iulie

Actualele simboluri (de la A+ la A+++) vor fi înlocuite cu o scară mai simplă, de la A (care va însemna eficiență energetică maximă) până la G (eficiență minimă).

În cazul frigiderelor sau al mașinilor de spălat rufe sau vase, termenul limită pentru reclasificare este de 15 luni de la data aprobării regulamentului, la care se vor adăuga 12 luni pentru introducerea noilor etichete în magazine.

Citiți și: Se propune mărirea garanției produselor de la 2 la 5 ani

De ce era nevoie de schimbarea sistemului de etichetare a produselor electrocasnice? Potrivit inițiatorilor, actualul sistem nu le mai oferă consumatorilor posibilitatea să distingă foarte clar produsele cele mai eficiente, în condițiile în care în ultimii ani gama de articole foarte eficiente din punct de vedere energetic s-a extins considerabil.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3