930 x122 grota rece

dacia

SITUAȚIE EXPLOZIVĂ LA DACIA. E FIERBERE MARE

Situație explozivă la Dacia. E fierbere mare. Nici până astăzi sindicaliștii și administrația uzinei Automobile Dacia din Mioveni nu au ajuns la un consens în ceea ce privește încheierea contractului colectiv de muncă pentru 2019.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

În lipsa unui acord, angajații de la Dacia își exprimă nemulțumirea prin proteste, astfel de acțiuni având loc atât în urmă cu câteva zile la Secția Presaj (foto), cât și ieri și astăzi în curtea uzinei.

”Este un protest permanent de susținere a comisiei de negociere și se face în pauză”, declară pentru ePitești Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD) despre protestele din ultimele două zile.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Iordache ne precizează că actualul contract colectiv de muncă expiră pe 12 aprilie 2019. Dacă sindicaliștii și-au anunțat revendicările salariale, administrația încă nu a dat un răspuns: ”Nu a venit cu nicio ofertă, suntem în continuare în asteptari unii față de alții, nu avem nimic concret”, ne spune Ion Iordache.

Pentru contractul colectiv de muncă aferent anului 2019, din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei, negociabilă, și salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei. Lucrurile le negociem pe brut”, după cum ne declara viceliderul de sindicat în urmă cu o lună.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. S-a ajuns până în pragul grevei generale.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90