NOR CURIER 930X122

dacia

SURPRIZĂ TOTAL NEPLĂCUTĂ PENTRU ANGAJAȚII DE LA DACIA

Surpriză total neplăcută pentru angajații de la Dacia. Uzina Automobile Dacia se poate lăuda cu o producție aflată într-o continuă creștere, cu vânzări mari pe piețele externe. De asemenea, mașinile fabricate în Mioveni se situează în topul preferințelor românilor când vine vorba de înmatricularea de autoturisme noi.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Ținând cont de creșterile semnificative de producție, dovadă clară a faptului că uzina merge ca pe roate, angajații au așteptări. Iar așteptările sunt justificate mai ales când vine vorba de veniturile salariale.

Astăzi, administrația a prezentat, în ședința de negociere a contractului coletiv de muncă pentru 2019, o ofertă de creștere a salariilor cu doar 300 de lei: 250 de lei creștere generală în aprilie și 50 de lei creștere generală în octombrie. Sumele se negociează în valoare brută. A fost o surpriză total neplăcută pentru salariați.

Citiți și: Alertă la Dacia!

Pe cale de consecință, negocierile au eșuat, iar sindicaliștii amenință cu greva. ”Propunerea administrației de majorare salarială făcută în cadrul ședinței de negociere a contractului colectiv de muncă 2019 din data de 11 aprilie 2019 este de neacceptat!”, se precizează într-un buletin informativ emis astăzi de comisia de negociere din partea Sindicatului Autoturisme Dacia.

Pentru contractul colectiv de muncă aferent anului 2019, din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei, negociabilă, și salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei. Lucrurile le negociem pe brut”, după cum ne declara viceliderul de sindicat Ion Iordache în urmă cu o lună.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. S-a ajuns și atunci până în pragul grevei generale.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90