EcoMoto 930×122

dacia

UN NOU DIRECTOR LA DACIA

Un nou director la Dacia. Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia din Mioveni anunță schimbări în managementul său. Alexandru Oprescu va fi noul director al Uzinei și îl va înlocui pe Philippe Nottez, care a condus echipele și activitățile Uzinei din 1 septembrie 2013. Philippe Nottez va deveni director al uzinei Renault STA Ruitz, începând din 1 septembrie anul acesta.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, directorul general al Grup Renault România și președinte – director General al Automobile Dacia, și, din punct de vedere funcțional, lui Cornel Olendraru, vicepreședinte Fabricație și Logistică pentru regiunea Eurasia (din care face parte şi România).

Alexandru Oprescu s-a născut în Pitești în 1966 și a absolvit în 1992 Institutul Politehnic din București.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Înainte de a se alătura Grupului Renault, Oprescu a activat în industria auto încă din 2005, la început pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), acolo unde a fost, succesiv, managerul următoarelor departamente: CKD, Îmbunătățire continuă și Logistică și operațiuni uzină. Astfel a contribuit la povestea de succes a modelului Dacia Logan în România și în străinătate. În 2010 a fost numit director de uzină la JCI Mioveni.

Entuziasmul, stilul de leadership și rezultatele sale l-au recomandat către următoarea poziție de executiv de top la uzina nou creată de Johnson Controls în Craiova. În 2011, în această calitate, a primit și responsabilități internaționale, fiind, în același timp, directorul uzinei din Craiova, dar și al uzinei JCI din Sunderland – Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool – Marea Britanie. În 2015 a devenit directorul general al TRW, în Roman.

Alexandru Oprescu are o experiență importantă și în domeniul serviciilor telecom pentru industrie și business, dobândită la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară.

În calitatede director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

Philippe Nottez îi succede lui Pierre Gilbert, preluând responsabilităţile de director al Uzinei Renault STA Ruiz, și îi va raporta lui Patrice Haettel, vicepreședinte la Grup Industrial Nord-Est.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90