930×122 CAPRA 5

autostrada

VESTE ȘOC! CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ, ÎN PERICOL?

Cea mai așteptată autostradă, în pericol? Construirea autostrăzii Pitești – Sibiu este pusă sub semnul întrebării, scrie economica.net.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană ar putea să nu aprobe finanțarea investiției, finanțare europeană nerambursabilă (care ar acoperi 85% din valoarea proiectului) fără de care construirea nu e posibilă.

Riscul există, avertizează economica.net, pentru că studiul de fezabilitate revizuit ar putea să nu primească undă verde de la JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions). Motivul? Nu ar fi bine făcut. În plus, noul studiu de fezabilitate pentru secțiunile de mijloc ale autostrăzii nu este gata nici până acum.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

JASPERS este consultatul tehnic al Bruxelles-ului, fără avizul căruia Comisia Europeană nu dă banii necesari.

Cerută insistent și de uzina Automobile Dacia din Mioveni, autostrada Pitești – Sibiu este ultima verigă lipsă din Coridorul IV Paneuropean, care leagă Rotterdam (Olanda) de Constanța.

Amintim că luna trecută Ministerul Transporturilor a anunțat un preț dublu pentru autostrada Pitești – Sibiu față de estimarea inițială (amănunte, AICI). (Foto: descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3