SMART KIDS 930X122

Arges

VEȘTI PROASTE PENTRU SALARIAȚII DIN ARGEȘ

Vești proaste pentru salariații din Argeș. Câștigul salarial mediu în județul Argeș a scăzut în august față de iulie 2017, a anunțat astăzi Direcția de Statistică.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Brutul a fost de 3.035 de lei, mai mic cu 181 de lei (-5,6%), iar netul, de 2.172 de lei, mai mic cu 126 de lei (-5,5%) comparativ cu luna iulie a acestui an.

Câștigul salarial mediu net din august 2017 a fost mai mic decât în luna precedentă, atunci când s-au acordat prime ocazionale mai importante (inclusiv premii trimestriale, anuale, de vacanță ori pentru performanțe deosebite), drepturi în natură și ajutoare bănești și sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou).

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

De asemenea, scăderile câștigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producție ori de încasările mai mici (în funcție de contracte ori ca urmare a concediilor de odihnă, când nu se acordă tichete de masă și alte drepturi salariale), precum și de angajările de personal cu câștiguri salariale mici din unele activități economice.

Conform sursei citate, câștigurile salariale ale argeșenilor au rămas și în august 2017 mai mici decât media pe țară: cu 255 de lei (-7,8%) sub media națională în valoare brută și cu 192 de lei (-8,1%) în valoare netă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90