SMART KIDS 930X122

expoziție temporară

EXPOZIȚIE TEMPORARĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ

Mâine, 15 ianuarie 2020, la ora 12:30, va avea loc deschiderea expoziției „Mamifere din colecția Muzeului Județean Argeș”. Vor fi expuse 27 de specii de mamifere împăiate, din 18 familii.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

„Majoritatea sunt specii autohtone, unele dintre ele familiare, mai ales din punct de vedere al numelui, am auzit de ele, dar foarte puțini au avut ocazia să le vadă în mediul lor natural. Acesta este și contextul care a stat la baza organizării expoziției. Am vrut să oferim publicului ocazia de a vedea specii de mamifere care datorită rarității sau modului lor de viață sunt greu de văzut în natură, fără o pregătire prealabilă.

Pentru vizitatori este o ocazie unică de a admira aceste exemplare, unele dintre ele având și o valoare estetică deosebită.

Citiți și: COVID-19 E DEJA ISTORIE LA MUZEUL JUDEŢEAN

Am dorit ca prin intermediul acestor exponate să atragem atenția, din nou, asupra speciilor aflate în pericol și a habitatelor pe care acestea le populează.

Protejarea acestor specii implică, în primul rând, conștientizarea existenței lor și a mediului în care ele trăiesc, ceea ce reprezintă scopul principal al acestei expoziții.

Dintre cele aproape 100 de specii de mamifere din România, 72 au nevoie de măsuri de protecție, iar dintre acestea mai mult de jumătate sunt protejate la nivel național”, transmite echipa Muzeului Județean Argeș.

Expoziția de la Muzeul Județean din Pitești va fi deschisă în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 și va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9 și 17.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90