930 x122 grota rece

apa

ARGEȘUL SE APĂRĂ DE INUNDAȚII CU DIGURI GONFLABILE

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a primit prin proiectul „Managementul integrat al fluviului Dunărea” („Danube WATER integrated management”) 500 de metri de hidrobaraje utilizabile în situațiile de urgență provocate de inundații.

Citiți și: Tatăl lui Randi, în CL Pitești: Stopați această înșelătorie!

Hidrobarajele fac parte dintr-un sistem de materiale de protecție împotriva inundațiilor bazat pe diguri gonflabile, care se umplu cu apă. Avantajele acestor diguri sunt poziționarea rapidă în locurile dorite, instalarea în timp scurt și personal puțin pentru manevrare. Instalarea digului de 500 de metri se realizează în patru ore, de către patru oameni, în timp ce realizarea unui dig similar din saci cu nisip presupune mult mai mult timp și mai mulți oameni. Digurile sunt prevăzute cu motopompe și conducte flexibile pentru umplerea cu apă. Ele sunt realizate din materiale rezistente la razele ultraviolete, la produsele chimice corozive, produsele petroliere și la temperaturile extreme.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a mai avut în dotare un astfel de sistem de hidrobaraje, acestea fiind folosite cu succes la inundațiile majore de acum câțiva ani provocate de Dunăre.

Citiți și: Pitești. Nu beți apă de la aceste izvoare! Nu este bună!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3