New Profesional Consult 930 x 122

Arges

INEDIT! ÎN ȚARĂ, 3 COLEGII IDENTICE. ”BRĂTIANU”, PRINTRE ELE

Inedit! În țară, 3 colegii identice. ”Brătianu”, printre ele. Prestigioasa instituție de învățământ din municipiul Pitești, Colegiul Național ”I.C. Brătianu” este identic, din punct de vedere arhitectonic, cu alte două licee din țară. Este vorba despre Colegiul Național ”Unirea” din Focșani (județul Vrancea) și Colegiul Național ”Roman-Vodă” din Roman (județul Neamț), ambele fiind instituții de învățământ cu rezultate remarcabile.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

Colegiul Național „Unirea” din Focșani (foto 1) este unul dintre cele mai prestigioase licee din municipiul Focșani, județul Vrancea. A fost înființat pe data de 7 ianuarie 1866 (în același an în care a luat ființă și Colegiul ”Brătianu”). A fost prima unitate de învățământ secundar din zona respectivă și printre primele din România.

În prezent, liceul „Unirea” este unul dintre cele mai populare din Vrancea și este recunoscut pentru activitățile și rezultatele la olimpiade și concursuri de-a lungul celor 150 de ani de existență.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Colegiul Național ”Roman-Vodă” (foto 2) a fost înfiinţat la 30 septembrie 1872 sub denumirea de Gimnaziu, în prezent clădirea instituției de învățământ fiind declarată monument istoric. Din 1919, Gimnaziul devine „Liceul Roman-Vodă”, nume pe care-l pierde odată cu instaurarea regimului comunist, dar îl recapătă în 1971. De la 1 septembrie 2001, Liceul „Roman-Vodă” devine Colegiul Naţional „Roman-Vodă”.

În momentul de față, CNRV este una din cel mai bine cotată unitate de învățământ din județul Neamț, cei 145 de ani de existență fiind marcanți pentru rezultatele elevilor săi.

 

În ceea ce privește prestigiosul Colegiu Național ”I.C. Brătianu (foto 3), cea mai bună unitate de învățământ din județul Argeș, instituția a luat fiinţă la 6 septembrie 1866. În 1894, gimnaziul se transformă în liceu, iar  pe 26 ianuarie 1898 se aprobă ca, pe viitor, liceul să poarte numele de Liceul „Ion C. Brătianu”. După ce o bună perioadă de timp liceul funcționează sub numele de ”Nicolae Bălcescu”, în 1997, unitatea de învățământ revine la numele de Colegiul Național ”I.C. Brătianu”.

Cele trei colegii sunt identice din punct de vedere arhitectural, fiind construcții caracteristice secolului al XIX-lea. Mai mult de atât, instituțiile de învățământ se remarcă prin rezultate excepționale, clasându-se printre cele mai bune unități de profil din țară. (Foto: viatadeliceu.ro, admitereliceu.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA