930 x122 grota rece

cutremur

ÎNGRIJORĂTOR: NOI DATE DESPRE CUTREMURUL DE AZI-NOAPTE

Cutremurul care s-a produs azi-noapte şi care s-a resimţit puternic şi în Argeş i-a îngrijorat pe specialişti, arată Digi24, deoarece a fost „destul de semnificativ ca magnitudine” şi a avut „un mecanism destul de ciudat”.

Citiți și: Două cutremure atipice! Alertă la Baraj!

Afirmaţiile îi aparţin lui Constantin Ionescu, directorul general al Institutului pentru Fizica Pământului. Acesta a spus că seismul a avut efecte către nord-estul şi estul României, ceea ce indică o rupere a faliei către această direcţie. Seismul a fost similar celui din 1990, a mai arătat Ionescu.

Reamintim că seismul a avut o magnitudine 5,3 grade pe scara Richter şi s-a produs în zona Vrancea. La ora 2:45 s-a înregistrat şi o replică, de 2,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 76 de kilometri. Cutremurele la adâncimi mari nu au replici multe, a precizat Constantin Ionescu, iar pentru a produce pagube semnificative ar trebui să aibă o magnitudine mult mai mare decât cel din noaptea de 24 septembrie.

Citiți și: Trei cutremure în aceeași zi!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA