BRAVO, MAIA! EA E BASARABEANCA STUDENTĂ ÎN PITEȘTI CARE A GĂSIT 1.000 DE LEI ȘI I-A PREDAT POLIȚIEI! | ePitesti
New Profesional Consult 930 x 122

maia șchiopu

BRAVO, MAIA! EA E BASARABEANCA STUDENTĂ ÎN PITEȘTI CARE A GĂSIT 1.000 DE LEI ȘI I-A PREDAT POLIȚIEI!

Studentă la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universității Pitești, Maia Şchiopu are 22 de ani și este din Basarabia, mai exact din Cimișlia. Activează în Societatea Culturală Basarabeană-Pitești și lucrează ca translator la Rompetrol. Maia este o fată extrem de corectă, care pentru nimic în lume nu şi-ar însuşi bunul altcuiva. Dovadă stă chiar gestul pe care l-a făcut ieri. A mers la un bancomat din Pitești pentru a-şi ridica banii de bursă şi a găsit 1.000 de lei. Deşi mulţi ar fi ales să ia banii şi să se facă nevăzuţi, Maia i-a înmânat primului polițist pe care l-a întâlnit în zonă.

Citiți și: PRUNDU: VESTE PROASTĂ!

Povestește-ne cum s-a întâmplat.

S-a întâmplat la bancomatul sucursalei BRD din Târgul din Vale. În momentul în care m-am apropiat de bancomat am vazut că acolo era deja o sumă de bani, probabil uitată de proprietar. Am luat banii şi m-am îndreptat către o doamnă care se afla în apropiere pentru a o întreba dacă a folosit cumva acum câteva clipe bancomatul. Raspunsul a fost negativ şi atunci am vrut să merg la bancă, dar am întâlnit un poliţist, aflat în patrulare în acea zonă. Împreună cu o doamnă, care a remarcat şi ea cele întâmplate, am fost martore la numărarea sumei: 1.000 de lei. După aceea am mers la sediul Secţiei 4 de Poliţie pentru a da o declaraţie cu privire la cele întâmplate.

Citiți și: CONTRACT URIAŞ PENTRU PITEŞTI. SCHIMBĂRI MAJORE

Spune-ne câte ceva despre tine, pentru ca piteștenii să știe cine este omul care a făcut acest gest demn de toată lauda. Ce te-a determinat să vii să studiezi în Piteşti?

A fost visul meu să ajung să studiez în România! Pentru că între Republica Moldova şi România există un acord special cu privire la studenţi, am aplicat şi am ajuns să studiez aici.

Ce meserie ţi-ar plăcea să practici după terminarea facultăţii?

De fapt, sunt deja angajată în Bucureşti ca translator la o companie multinaţională. Pasiunea pentru limbi străine am descoperit-o la universitate. Asta datorită eforturilor domnului decan C.Bărbulescu. Dânsul ne spunea mereu că este indicat să cunoaştem cât mai multe limbi străine.

Te vezi lucrând în continuare acolo sau ţinteşti mai sus?

-Cred că voi continua să lucrez acolo.

Cum te descurci departe de familia ta?

Sunt mulţumită de alegerea pe care am făcut-o, iar ei sunt conştienţi că aici am mai multe posibilităţi. (Foto: Facebook Maia Şchiopu)

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066