New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

CÂND ÎL ÎNTREBI DE SALARIU, IONICĂ O IA PE ARĂTURĂ: „LASĂ-MĂ, FRATE, ÎN PACE!” DIALOG STUPEFIANT CU PRIMARUL

Când îl întrebi de salariu, Ionică o ia pe arătură: „Lasa-mă, frate, în pace!” Dialog stupefiant cu primarul. Potrivit celor mai recente informații de pe site-ul Primăriei Pitești, la data de 30 septembrie 2018 salariile angajaților instituției erau la același nivel cu cel de la sfârșitul lunii martie 2018.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Potrivit documentului, salariul brut lunar al primarului Cornel Ionică era de 21.375 de lei. Nici salariile celorlalți angajați din Primărie nu erau mici, din contră. Amănunte, AICI.

Am vrut să aflăm care sunt atribuțiile primarului Ionică raportate la acest venit. De asemenea, consideră primarul că banii pe care îi primește ca salariu sunt mulți sau puțini raportat la salariile încasate, în medie, de ceilalți cetățeni și, cel mai important, la investițiile realizate până acum în Pitești în timpul mandatului său.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Dialogul dintre ePitești și Cornel Ionică, mai jos:

ePitești: Potrivit informațiilor publice de pe site-ul Primăriei Pitești, salariul brut pe care îl încasați lunar este de 21.375 de lei. Care sunt atribuțiile dumneavoastră pentru acest salariu?

Primar – Întrebarea asta n-am primit-o de la nimeni în viața mea și nu îmi stabilesc eu nici salariul, nici atribuțiile! Atât salariul, cât și atribuțiile sunt în grila care privește funcția de primar la nivel de municipiu reședință de județ.

ePitești: Și ne puteți spune câteva dintre atribuțiile dumneavoastră?

Primar (ușor iritat) – Păi atribuții de primar, deci e vorba de atribuțiile primarului, care presupun deciziile prevăzute de lege și cu asta am spus tot! Eu nu mi-am dat salariul, eu nu mi-am pus atribuțiile și nu eu stabilesc ce să iau și cât iau. Am luat o viață întreagă salariu de 2 lei, de nimic. Acuma, într-adevăr, au crescut salariile la toată lumea, nu numai la mine. Nu mi l-am crescut eu și n-am ce să comentez treaba aceasta. Nici n-am făcut scandal când n-am luat nimic și nici când mi l-a făcut mai mare salariul.

ePitești: Credeți că este mult sau că este puțin în condițiile în care salariul minim brut pe țară este în jur de 2.000 de lei?

Primar (vizibil nervos începând din acest punct al discuției) – Măi, astea sunt întrebări? Lasă-mă, măi, frate, în pace! Păi apreciez eu, mi l-am făcut eu?

ePitești: Nu l-ați făcut dumneavoastră, însă dumneavoastră îl primiți…

Primar – Păi n-am auzit în viața mea, dacă e mult, dacă e puțin, mi l-am făcut eu? Nu mă privește, că nu e treaba mea! N-am spus eu cât să iau, nu am stabilit eu, n-avem ce discuta decât chestiuni de genul ăsta, să ne băgăm în seamă, chiar nu văd în regulă întrebarea asta, că nu mă privește pe mine! Și salariul ăsta este la nivel de țară, stabilit, eu știu, de națiune, de România, Parlament! (…) O viață întreagă am lucrat pe salariile care au fost, adică ce salarii au fost, alea le-am luat, nimic mai mult!

ePitești: Ținând cont de investițiile din Pitești din ultimii doi ani și jumătate, credeți că salariul pe care îl primiți este mare, este mic?

Primar – Nici nu știi ce să întrebi, nici nu știi ce să vorbești! Investițiile care le avem acum și care le-am avut nu le-am avut niciodată la un asemenea nivel, pe banii care i-am avut și posibilitățile pe care le avem și atât!

ePitești: Vă mulțumesc! La revedere!

Vă lăsăm pe dumneavoastră să catalogați refuzul primarului de a vorbi public despre salariul său, plătit din banii cetățenilor, despre atribuțiile sale și investițiile din municipiu. În ceea ce ne privește, suntem în măsură să precizăm următoarele: nu suntem ”frate” cu primarul, iar grija noastră este nu să ”ne băgăm în seamă”, ci să ne facem meseria și să prezentăm informații de interes public.

Aceleași întrebări puse primarului Cornel Ionică le-am adresat și celor doi viceprimari ai Piteștiului, Laurențiu Zidaru și Sorin Apostoliceanu. Discuțiile cu cei doi le veți putea citi în articole viitoare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90