Donaris 930 x 122

bogdan ivan

DRUMURI BUNE PENTRU ARGEȘ

Drumuri bune pentru Argeș. Argeșean 100%, Marius Bogdan Ivan s-a născut și trăiește în Pitești. În vârstă de 38 de ani, este căsătorit și are doi copii. Este candidat pentru Camera Deputaților din partea ALDE. Ca specialist în domeniul transporturilor și ca posibil viitor deputat, Marius Bogdan Ivan afirmă că, odată ajuns în Parlament, va face toate demersurile necesare pentru modernizarea drumurilor naționale din Argeș și pentru construirea unor centuri ocolitoare.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

Drumurile din Argeș, nu puține, arată rău. Unele sunt periculoase. Vă dau ca exemplu DN 73, tronsonul Pitești – Mioveni – Câmpulung Muscel. Pe acest drum au loc frecvent accidente rutiere, unele foarte grave, cu pierderi de vieți omenești. Aveți soluții?

-În calitate de parlamentar, mă voi asigura că modernizarea drumurilor din Argeș va intra, cu prioritate, în atenția administrației guvernamentale.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

DN 73 pe tronsonul Pitești – Mioveni trebuie adus la standarde normale. Este nevoie de fluidizarea traficului. Voi propune și voi insista pentru construirea pe acest drum a cel puțin 15 pasarele pietonale. Este necesară și creșterea vitezei maxime la 90 de km pe oră. Măsura este benefică și pentru Automobile Dacia, creșterea determinând un transport mai rapid către clienți al mașinilor fabricate la uzina din Mioveni.

O altă problemă pentru care voi propune o soluție: deoarece glisierele sunt întrerupte pentru a se vira la stânga direct de pe banda a doua, pe DN 73 au loc, după cum spuneți și dumneavoastră, numeroase accidente, multe fiind grave. De aceea, de urgență trebuie construită o a treia bandă pentru șoferii care virează la stânga.

Și zona Curtea de Argeș are nevoie de drumuri mai bune! 

-Da, DN 73C Câmpulung – Curtea de Argeș, de exemplu, trebuie să intre în reparații capitale. Voi insista pe lângă autoritățile centrale ca reabilitarea drumului să devină o prioritate!

Pe de altă parte, municipiul Curtea de Argeș are nevoie stringentă de o șosea de centură în zona de nord. Este o zonă cu multe ambuteiaje. Șoseaua de centură va fi și în folosul companiilor din zonă, al angajaților acestora. Drumul va face legătura cu viitoarea autostradă Pitești – Sibiu. Mă voi implica pentru construirea acestei șosele!

Ce alte drumuri veți mai avea în vedere?

-Vorbeam de centură ocolitoare. De o astfel de șosea are nevoie și orașul Topoloveni. Nu în ultimul rând, vreau să atrag atenția că DN 67B Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului – Vedea – Drăgășani trebuie urgent să intre în lucrări de reabilitare. Știați că au trecut nu mai puțin de 6 ani de când a fost făcută licitația pentru reabilitarea acestui drum? 6 ani! Proiectul așteaptă doar alocarea banilor necesari. Voi cere imperativ finanțarea investiției!

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3