New Profesional Consult 930 x 122

Alexandra Maria Moflea

ELEVĂ LA LICEUL „DINU LIPATTI”, SOLISTĂ VOCALĂ DE JAZZ

După cum îi este bunul obicei, publicația noastră vă invită astăzi să faceți cunoștință cu un alt tânăr talentat. În vârstă de 19 ani, Alexandra Maria Molfea este elevă la Liceul de Artă ,,Dinu Lipatti’’ din Piteşti și cântă jazz ca solistă vocală.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Când şi cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

-Totul a început în copilărie. Asistam la multe evenimente de gen și eram înconjurată de instrumente muzicale, de muzică. Este motivul care m-a determinat să îmi doresc să cânt şi eu. În clasa a III-a i-am cerut mamei să mă transfere la liceul de muzică pentru a putea studia vioara. Am studiat-o apoi timp de 10 ani. În clasa a IV-a am început să fac și ore de pian, pentru că erau obligatorii două instrumente.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Mai mult, uşor, uşor, mi-am dat „drumul” și la voce şi am prins gustul jazz-ului. Mi-a plăcut foarte mult şi mi s-a spus că timbrul meu vocal este potrivit pentru aşa ceva. La debut nu ştiam deloc cu ce se „mănâncă”, nu ştiam cum să-mi controlez vocea, cum să scot sunetele şi în ce fel. Cu timpul, însă, am învăţat şi mi-am dezvoltat vocea. Mi-am pus în valoare elementele de bază şi astfel am ajuns în stadiul la care sunt acum. Asta m-a făcut să îmi doresc să urmez Conservatorul, la secţia de jazz.

La ce ţi-a fost mai greu să înveţi să cânţi, la vioară sau la pian?

-Ambele instrumente sunt foarte grele. Este nevoie de multă muncă şi ambiţie. Spre norocul meu, am învăţat destul de repede să cânt la vioară. Am recuperat în doi ani ceea ce învățaseră colegii mei care studiaseră încă din clasa I. Pe parcurs, însă, nu m-a mai atras în mod special şi nu mi-am dat silinţa atât cât ar fi trebuit. Pianul mi s-a părut cel mai greu.

Acum mai cânţi la vioară sau pian sau doar cu vocea?

-Nu mai practic vioara, deşi este instrumentul meu principal. Va rămâne numai un hobby şi o amintire frumoasă. La pian cânt doar ocazional. Mă axez mai ales pe voce. Nu voi renunţa definitiv la vioară, este un instrument special şi nu oricine îl poate studia sau înţelege. Pentru mine vioara reprezintă un obiect divin. Nu este, însă, pentru oricine şi, din păcate, îmi dau seama că nu e nici pentru mine…

Cânţi doar jazz?

-Jazz şi muzică uşoară, muzică veche… Cânt mai mult piese din repertoriul internațional.

Faci parte din vreo formaţie?

-Nu. Cânt atunci când sunt solicitată la anumite evenimente, dar nu obişnuiesc să interpretez muzică comercială, atât de căutată în ziua de azi. Mă gândesc ca pe viitor să-mi înfiinţez o trupă de jazz, cu un saxofon în spate, poate şi cu un contrabas, un pian… Am foarte multe idei pe care abia aştept să le pun în practică.

Există o melodie care îţi place în mod deosebit?

-Da. ,,Feeling good’’, cântată de Michael Buble. Este piesa mea de bază.

Pe parcursul acestor ani ai participat la concursuri?

-Am participat de mai multe ori la concursurile din cadrul festivalului „Belle Arti”. Acolo am avut onoarea să îl întâlnesc pe Adrian Romcescu, membru în juriu. Acum doi ani, în Brașov, am fost şi la preselecţiile pentru „Vocea României”. Nu am primit un răspuns pozitiv, dar am rămas cu o experienţă frumoasă şi am întâlnit oameni care mai de care mai talentaţi.

Ce îmi poți spune despre pasiunea ta pentru dans?

-Am practicat o perioadă dansuri de societate, dar când eram mai mică. După un timp m-am reapucat, însă nu a durat mult. De aproape o jumătate de an fac parte din trupa Sunset, coordonată de coregraful nostru Ene Dragoş (Nemo). M-a înscris la dans în momentul în care mi-am propus să dansez la balul liceului, în noiembrie anul trecut. Am vorbit cu Ene Dragoș, pe care îl ştiam dinainte, şi atunci am bătut palma. Am dansat cu prietenul meu, pe care l-am cunoscut în sala de dans şi care mi-a fost şi imi este în continuare partener de dans. El mi-a insuflat pasiunea pentru dans, iar în prezent suntem parteneri în aceeaşi trupă.

Care este stilul tău de dans preferat?

-Contemporan. Modul în care se conectează cei doi parteneri şi ceea ce îţi transmit prin dansul lor reprezintă ceva magic.

Dacă ar fi să alegi între muzică şi dans…?

-Aş alege muzica fără nicio ezitare! Dansul este doar de plăcere şi pentru timpul liber. Muzica este pasiunea mea, este ceea ce ştiu să fac cel mai bine. (Foto: Facebook Maria Alexandra)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3