SMART KIDS 930X122

dans

STUDENT LA UNIVERSITATEA PITEȘTI, CAMPION MONDIAL LA DANSURI POPULARE

Se numeşte Gabriel Joiţa, are 23 de ani şi este student la Universitatea Piteşti, la Facultatea de Electronică, Comunicații şi Calculatoare, specializarea Calculatoare. În anul 2007 a început să studieze dansul popular şi tot de atunci face parte din ansamblul de dans folcloric ,,Dorul’’. Este campion mondial la dansuri populare.

Citiți și: Spectacol de vis la Mioveni. Cine sunt câștigătorii trofeului Festivalului de Folclor

De ce ai ales să studiezi tocmai acest tip de dans? De ce nu dansul modern?

-Acest tip de dans mi-a plăcut încă din şcoala generală, însă din 2007, primul an de liceu, am ales să îl studiez într-un mod mai profesionist alături de maestrul Cătălin Oancea. Pot spune că datorită acestui om iubesc dansul popular.

Citiți și: Decan al Academiei de Poliție, surprins dansând lasciv cu o studentă

Ai avut ocazia să participi la concursuri?

-Da. Am obţinut locul 1 la concursul de dans mondial din Cheonan-Coreea de Sud (2012) și tot locul 1 la concursul de dans mondial din Jakarta-Indonezia (2013). La acestea se adaugă diverse trofee obținute în Turcia, Spania, Portugalia, Belgia, Italia sau Mexic.

De câte ori pe săptămână te antrenezi?

-De 3 ori pe săptămână, dar atunci când este nevoie ne antrenăm şi zilnic.

Te vezi lucrând în domeniul pe care îl aprofundezi la facultate sau mai degrabă coregraf?

-Încă nu mi-am terminat studiile, urmează perioada masterului… Atât timp, însă, cât ansamblul ,,Dorul’’ îşi va desfăşura activitatea sub conducerea coregrafului Cătălin Oancea, voi continua în paralel cu activităţile personale să descopăr tainele dansului ca şi până acum.

Ce îi sfătuieşti pe tinerii din ziua de azi?

-Aş vrea ca aceştia să privească mai mult către dansul popular. Fără tradiție, bunul nostru cel mai de preț, ne putem pierde identitatea noastră națională. Alături de profesionişti cu vastă experienţă, a căror valoare este recunoscută chiar şi pe plan internaţional, veţi simţi chemarea dansului indiferent de vârstă. (Foto: Facebook Gabriel Joiţă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3