930×122 CAPRA 5

bogdan ivan

MEGA PROIECT PENTRU JUDEȚUL ARGEȘ

Mega proiect pentru județul Argeș. Argeșean 100%, Marius Bogdan Ivan s-a născut și trăiește în Pitești. În vârstă de 38 de ani, este căsătorit și are doi copii. Este candidat pentru Camera Deputaților din partea ALDE. Ca specialist în domeniul transporturilor și ca posibil viitor deputat, Ivan anunță că, odată ajuns în Parlament, va face toate demersurile necesare pentru o linie rapidă de cale ferată Pitești – București (care va ajuta mai ales uzina Dacia). Distanța, spune Marius Bogdan Ivan, ar urma să fie parcursă în numai 35 de minute.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

Linie de cale ferată rapidă Pitești – București? În România sună a ficțiune! Căile ferate sunt la pământ, stai în tren ore în șir ca să ajungi la destinație!

-Nu, nu este ficțiune! În urmă cu doar câțiva ani, la fel poate că părea și proiectul Eurogării Pitești. Atunci am fost acuzat că spun lucruri neadevărate anunțând că în Pitești se va construi o gară nouă și modernă, la standarde europene. Nici măcar prietenii și colegii mei nu mă credeau! În cele din urmă, am dovedit că se poate, iar Eurogara a fost construită.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Uniunea Europeană finanțează infrastructura de transport din România prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Obiectivele de investiții sunt incluse în două categorii: majore și non-majore. Modernizarea liniei de cale ferată Pitești – București este cuprinsă în program, deci poate fi finanțată de Uniunea Europeană. Din păcate, este trecută la obiective non-majore.

Ce veți putea face ca deputat pentru concretizarea proiectului?

-Parlamentul are rol de control asupra Guvernului. Ca deputat, mă voi lupta ca acest proiect să intre pe lista obiectivelor majore. Indiferent de culoarea politică a Guvernului, voi insista la Ministerul Transporturillor ca Piteștiul să fie legat de Capitală de o linie rapidă de cale ferată. Nu mă voi lăsa până nu voi vedea proiectul realizat! Vreau să subliniez că proiectul se bucură și de susținerea, recent declarată public, a domnului Călin Popescu Tăriceanu, propunerea noastră, a celor de la ALDE, pentru funcția de prim-ministru.

Ce ar însemna pentru economia județului Argeș o linie rapidă de cale ferată Pitești – București?

-Imaginați-vă ce ar însemna ca un drum de la Eurogara Pitești până la Gara de Nord din București să dureze numai 35 de minute! Va fi important și pentru economia județului Argeș, mai ales pentru uzina Automobile Dacia din Mioveni. Creșterea vitezei de deplasare pe calea ferată ar însemna economii la costul transportului de mașini Dacia către portul Constanța.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90