New Profesional Consult 930 x 122

consiliul local pitești

O POZIȚIE DE TOT RÂSUL! HABARNISTA PMP DIN CONSILIUL LOCAL PITEȘTI

O poziție de tot râsul! Habarnista PMP din Consiliul Local Pitești. După cum v-am informat, Consiliul Local Pitești a aprobat cu unanimitate de voturi o nouă reabilitare, pe banii piteștenilor, a Pieței Primăriei. A doua în nici 12 ani și în condițiile în care nimeni nu a răspuns pentru modul lamentabil în care a fost făcută prima reabilitare, tot pe banii piteștenilor!

Citiți și: Pitești. Măsură importantă în Piața Primăriei

Consilierii Puterii (de la PSD și ALDE) și ai Opoziției (de la PNL și PMP) și independentul Dănuț Dinu au votat „cuminți” proiectul primarului PSD Cornel Ionică. În doar 3 minute, alte 4 milioane de euro din banii piteștenilor au luat drumul unei investiții controversate. Mai multe detalii, AICI.

Am contactat telefonic mai mulți consilieri locali, cărora le-am cerut lămuriri asupra votului lor. Știu câți bani s-au alocat pentru acest proiect? De ce l-au votat? Cine răspunde pentru eșecul proiectului anterior? O nouă reabilitare a Pieței Primăriei este o prioritate pentru piteșteni?

Citiți și: Asiaticii au invadat Piteștiul. Distracție și panică în noaptea dintre ani

Mai întâi am luat legătura cu Marioara Bârlogeanu, consilier PMP. Bârlogeanu este de profesie sociolog și l-a înlocuit pe Mihai Alexandrescu în Consiliul Local Pitești după ce acesta și-a dat demisia din partidul lui Cătălin Bulf.

ePitești: Știți la cât se ridică valoarea investiției, potrivit devizului?

Consilier – Cu aceste amănunte noi nu am fost informați, deci nu știu ce să vă spun. Eu știu doar că au venit investitorii, au discutat, au bătut palma și proiectul este demarat în urma aprobării noastre, a tuturor consilierilor locali, dar amănunte din astea eu nu pot să vă spun.

ePitești: Devizul noilor lucrări, adică banii, era specificat în proiectul de hotărâre pe care dumneavoastră l-ați votat…

Consilier – Am înțeles, am înțeles ce-mi spuneți…

ePitești: Și înțeleg că nu știți despre ce sumă este vorba… Atunci următoarea mea întrebare este de ce ați votat acest proiect?

Consilier – Pentru amenajarea, deci pentru practic zona aceea… Se va construi și WC public, unde este nevoie și pentru oamenii cu dizabilități, pentru alte persoane care vin. Ce să vă spun? Anumite pavele din acelea s-au rupt, s-au spart. Am înțeles că o să extindem puțin și zona cu spațiu verde, adică va fi mai mult spațiu verde în suprafața Pieții Primăriei, cam astea sunt…

ePitești: Deci astea sunt motivele pentru care dumneavoastră ați votat proiectul?

Consilier – Nu neapărat, printre altele și acestea, nu neapărat! Practic pentru aspectul care este, deoarece e prea mult, e poavazat prea mult. Adică suprafața cu spațiu verde este diminuată mult vis-a-vis de cum ar fi trebuit să fie.

ePitești: Piața urmează să fie reabilitată a doua oară în nici 12 ani. Constatăm că am avut niște lucrări proaste dacă piața urmează să fie reabilitată din nou. Cine răspunde pentru acele lucrări?

Consilier – Deci, mi-ați pus o întrebare care nu pot să dau răspuns, pentru că orice proiect care este întocmit și care este aprobat este în derulare, se desfășoară, se încheie… De multe ori, și, de fapt, sunt multe probleme care nu sunt ok în urma unui proiect derulat și încheiat… Putem să venim noi acum, în urmă cu 12 ani, să luăm la rost persoane care nici nu mai sunt în Primărie, nici nu mai pot da cu subsemnatul și automat vinovați sunt cei care au fost și nu mai sunt.

ePitești: În momentul acela, domnul viceprimar de atunci, care este primar acum, Cornel Ionică, a fost președintele comisiei de recepție. O parte dintre persoanele responsabile încă există în Primărie, dar asta este partea a doua a problemei. O altă întrebare: Piteștenii, cel puțin în mediul online, și-au exprimat punctul de vedere și au considerat că reabilitarea Pieței Primăriei nu este o prioritate, cel puțin nu în momentul de față. Și-ar dori să fie reabilitate străzile, să fie finalizate proiectele deja începute… Ați discutat cu cetățeni din oraș dacă își doresc sau nu această investiție (n.r. – reabilitarea Pieței).

Consilier – Of, deci îmi puneți niște întrebări… Ce să vă spun? Ei au venit cu lecția învățată acolo, ce să vă spun mai mult?

ePitești: Ei fiind cine?

Consilier – Cei care ne-au transmis proiectul.

ePitești: Mai exact?

Consilier – Nu pot să dau nume.

ePitești: Proiectul este inițiat de domnul primar Cornel Ionică.

Consilier – Bineînțeles, că el este partea executivă și dânsul ia decizia finală. Dar v-am spus, nouă așa ni s-a spus, ni s-a spus că va fi extins spațiul verde, adică nicidecum lucruri care dumneavoastră sunteți contrar a ceea ce spun eu, în sensul că ați luat pulsul de la cetățenii municipiului Pitești și nu este deloc așa cum gândeam eu și cum am înțeles eu lucrurile.

I-am spus consilierului Marioara Bârlogeanu că ar fi trebuit să cunoască devizul estimativ al lucrărilor, ținând cont de calitatea pe care o deține. Însă, fiindcă nu era pusă la punct cu subiectul, i-am comunicat și la cât ar urma să se ridice investiția: aproximativ 4 milioane de euro. Conversația a continuat:

ePitești: Înțeleg că dumneavoastră ați votat un proiect pentru că așa vi s-a spus?

Consilier – Nu neapărat, dar spunând că va fi, cum să vă spun, va avea alt aspect, exact ce v-am spus, eu nu pot să revin cu aceleași cuvinte, că nu aș avea cum să vă spun altceva. Și, vis-a-vis de această sumă, de 4 miliarde (n.r. – 4 milioane de euro i-am spus doamnei Bârlogeanu, dar nu a reținut), este o sumă destul de mare. Probabil, probabil, în momentul când s-a citit cifra, că 100% s-a citit cifra, probabil că în momentul ăla eu nu am fost atentă sau ceva s-a întâmplat. Deci, este o sumă foarte mare, o sumă enorm de mare, dar repet… Cum ați putea ajuta să schimbăm puțin situația?

Nu noi, jurnaliștii de la ePitești putem schimba situația. Este un lucru pe care i l-am spus și telefonic Marioarei Bârlogeanu și îl menționăm și aici. Dacă un consilier local, ales de cetățeni, nu știe ce votează, nu își poate argumenta deciziile și susține că a fost de acord cu un proiect pentru că ”se fac WC-uri” sau pentru că unii vin ”cu lecția învățată” și așa i ”s-a spus”, înseamnă că acel consilier nu își merită voturile pe care, pe lista unui partid politic, le-a primit. Iar dacă alți consilieri au venit cu ”lecția învățată”, cu siguranță Marioara Bârlogeanu nu a mai citit nimic de multă vreme.

Vă vom prezenta în zilele care urmează și răspunsurile altor consilieri locali în legătură cu același subiect. (Sursă foto: Facebook) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90