New Profesional Consult 930 x 122

florin gardin

PNL-IȘTII, CU IONICĂ MIEI, CU PRESA ZMEI: „CE VORBIȚI, MĂ, FACEȚI CE VREȚI VOI?”

PNL-iștii, cu Ionică miei, cu presa zmei: „Ce vorbiți, mă, faceți ce vreți voi?” După cum v-am informat, Consiliul Local Pitești a aprobat cu unanimitate de voturi o nouă reabilitare, pe banii piteștenilor, a Pieței Primăriei. Consilierii Puterii (de la PSD și ALDE) și ai Opoziției (de la PNL și PMP) și independentul Dănuț Dinu au votat „cuminți” proiectul primarului PSD Cornel Ionică.

Citiți și: Când politica încurcă ițele: PNL nu și-a dat seama că are candidat la Mioveni datorită PSD

Am vrut să aflăm mai multe detalii despre acest vot, așa că am luat legătura cu mai mulți consilierii locali. Ieri v-am prezentat poziția Marioarei Bârlogeanu, consilier PMP.

Astăzi veți citi și ce argumente au 3 dintre cei 4 consilieri municipali ai PNL. Am reușit să discutăm cu Florin Gardin, fost inspector școlar general al județului Argeș, cu Narcis Sofianu, avocat, și cu Gheorghe Duțulescu, inginer. Alexandrina Stanciu, de profesie economist, nu a putut dialoga în momentul în care am contactat-o, din cauza unor probleme de sănătate.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: Coteț va candida împotriva lui Gentea pentru Primărie

Florin Gardin: ”Ce vorbiți, mă, adică ce, voi ce faceți? Faceți ce vreți voi?”

Cu o mare experiență politică în spate, Florin Gardin a dat cu bâta-n baltă. Neinspirat, aproape de mitocănie și nesimțire și cu un tupeu greu de imaginat, Gardin a refuzat să discute subiectul.

Ca și în cazul consilierei PMP, l-am întrebat inițial pe Florin Gardin dacă știe care este devizul estimativ al noilor lucrări, deviz prevăzut în proiectul pe care l-a votat.

”Atenția mea a fost pe un alt proiect, al învățământului dual, așa că nu știu”, a răspuns senin Gardin pentru ePitești. Nu a știut nici să aproximeze suma. ”Dacă vreți să vorbim despre proiectul de învățământ dual, vorbim. Dacă v-a pus cineva ca să mă întrebați de nu știu ce, e treaba dumneavoastră!”, a adăugat PNL-istul.

Am insistat să aflăm răspunsuri despre proiectul pentru reabilitarea Pieței Primăriei. Nu știm cu ce fel de presă este învățat Florin Gardin, însă nu poți băga cu pumnul pe gâtul unui jurnalist un subiect doar pentru că pe acela îl stăpânești și îți este convenabil.

Gardin – ”Nu, nu, nu! Dacă vreți discutăm despre ăsta (n.r. – învățământul dual), că e singurul proiect în 10 ani…

ePitești: Domnule Gardin, și dumneavoastră ați votat proiectul cu Piața Primăriei.

Gardin –  Domnișoară, mă ascultați și pe mine? Nu întrebați dumneavoastră ce vreți dumneavoastră!

ePitești: Întreb, pentru că sunt jurnalist!

Gardin – Ce vorbiți, mă, adică ce, voi ce faceți? Faceți ce vreți voi? Faceți! Nu vă răspund! Pa! Extraordinar!

Așa s-a încheiat discuția cu Florin Gardin, un politician care discută ce vrea și cu cine vrea. În Consiliul Local votează ”cuminte” cot la cot cu PSD, iar la presă se umflă-n pene. Gardin nu știe și pace! Nu știe ce votează, dar are pretenții să se laude cu un proiect pe care PNL-iștii l-au retras de pe ordinea de zi a ședinței.

Narcis Sofianu, consilierul disponibil ”întotdeauna”, dar care se răzgândește după ce aude întrebarea

Când Narcis Sofianu ne-a răspuns la telefon, chiar ne așteptam să purtăm o lungă și constructivă discuție. După ce l-am întrebat dacă este disponibil și ne-a răspuns că ”întotdeauna”, Sofianu, brusc, era ”cu cineva într-o discuție” când a auzit întrebarea. Și ne-a invitat să vedem ce a comentat pe Facebook cu privire la reabilitarea Pieței Primăriei.

Pe site-ul de socializare, printre altele, pe lângă faptul că a comentat pe lângă subiect, Narcis Sofianu s-a lăudat: grupul consilierilor PNL a fost aplaudat în ședința de Consiliu Local. Halal răspuns! Halal reacție a celui care s-a vrut primar al Piteștiului. Așa-zisa Opoziție din Consiliul Local e bună doar să ocupe scaunele și să primească indemnizație! Proiecte pentru piteșteni? Răspunsuri pentru presă? Responsabilitate, argumente? Poate în alt mandat… Domnule Sofianu, sperăm că vă pricepeți mai bine la Drept decât la politică!

Gheorghe Duțulescu: ”Așa ne-am pus de acord!”

Gheorghe Duțulescu este al treilea consilier PNL cu care am discutat. După ce i-am adresat, inițial, întrebarea despre devizul lucrărilor, ne-a spus că nu mai poate vorbi pentru că este la volan și, culmea!, Poliția este în față. Salvat de girofar, nu?

A revenit ulterior. S-a documentat și a știut să ne spună care este devizul estimativ al viitoarelor lucrări din Piața Primăriei.

”Așa am considerat de cuviință eu. Am considerat că este un lucru bun pentru oraș”, își argumentează Duțulescu votul. ”Normal că este nevoie și de alte investiții, dar acest proiect a fost pus în dezbatere publică, nu știu dacă s-au opus cetățenii”, adaugă PNL-istul.

Întrebat și despre anteriorele lucrări la Piața Primăriei și despre responsabili, Gheorghe Duțulescu susține că ar trebui trasă la răspundere ”administrația de atunci. Știu că s-a pus problema calității lucrărilor, la momentul respectiv, din ce am auzit și eu”. Reabilitatea Pieței ar aduce un ”plus de estetică” orașului, este de părere Duțulescu.

”Poate nu este o prioritate pentru oraș, dar așa am considerat eu și grupul de consilieri, așa ne-am pus de acord”, este finalul discuției cu reprezentantul PNL.

Cine să tragă la răspundere vechea și actuala administrație (în urmă cu aproximativ 12 ani, când a fost precedenta reabilitare a Pieței, Cornel Ionică era viceprimar și a fost președintele comisiei de recepție a lucrărilor)? Duțulescu și colegii lui din PNL? Colegi care s-au pus de acord să voteze un proiect de milioane de euro în condițiile în care nimeni nu a plătit pentru precedentele lucrări, proaste, de altfel? Duțulescu votează în Consiliul Local din auzite. Aude că n-au fost bune niște lucrări, aude părerea colegilor și ridică mâna.

În zilele următoare vă vom prezenta și declarațiile unor consilieri de la PSD și ALDE și ale independentului Dănuț Dinu. (Sursă foto Narcis Sofianu și Gheorghe Duțulescu: Facebook)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90