930X122 MAIA

Arges

INVESTIŢIA DECENIULUI ÎN ARGEŞ!

Investiţia deceniului în Argeş! Conform autorităţilor centrale, în această lună va avea loc licitaţia pentru proiectare şi execuţia capetelor de autostradă pe traseul Piteşti-Sibiu (45 de kilometri în total).

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere sunt deja la Curtea de Argeş pentru a începe procedurile de expropriere a terenurilor pe unde va trece autostrada. Tronsonul 1 este Piteşti-Curtea de Argeş.

Pe de altă parte, Comisia Europeană insistă pentru ca Romania să realizeze autostrada Piteşti-Sibiu care este în prezent un segment lipsă al Coridorului pan-european Rin-Dunăre, parte a  reţelei trans-europene de transport (TEN-T).

Citiți și: Veste incredibilă pentru șoferii din România! Un nou Drum Expres!

„Încă de la inceputul negocierilor cu privire la programul de Infrastructură Mare, Autostrada Piteşti-Sibiu a fost identificată ca fiind elementul lipsă al coridorului TEN-T Rin-Dunăre. Aşadar, această autostradă reprezintă cea mai mare prioritate de investiţii. Costul total estimat este de aproape 2 miliarde de euro, prevăzut în Programul de Infrastructură Mare 2014-2020, iar contribuţia Uniunii Europene este estimată la 1,25 miliarde de euro” – a declarat, pentru HotNews,comisarul european pentru politica regională Corina Creţu.

(Foto: Automarket.ro)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA