NOR CURIER 930X122

incendiu

ISU A STABILIT CAUZA INCENDIULUI DE LA RADIC STAR

După cum v-am informat, azi-noapte la fabrica de produse și preparate din carne și mezeluri Radic Star din Ștefănești-Argeș a izbucnit un incendiu devastator. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș ne-a informat în urmă cu puţin timp că incendiul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 11:30 a zilei de astăzi. Totodată, ISU a stabilit cauza incendiului.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

„După cercetarea la faţa locului, comisia formată din specialişti ISU şi IPJ (n.r. – Poliția) a stabilit drept cauză de producere a incendiului efectul termic al curentului electric generat de motorul electric al instalaţiei de climatizare a halei de producţie.

În urma incendiului au ars hala de producţie pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de mp, 4.000 de tone de materie primă, instalaţii, utilaje şi acte, hala abatorului pe aproximativ 1.400 de mp, utilaje instalaţie şi 50 de tone de materie primă.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Datorită intervenţiei pompierilor, au fost salvate hala de livrare a mărfii şi grajdurile cu animale.

Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza suprafeţei mari pe care se manifesta incendiul, a degajărilor mari de fum şi căldură, a greutății alimentării cu apă a autospecialelor de intervenţie de la faţa locului şi a gradului mic de rezistenţă la foc a construcţiei. Mai mult decât atât, pe timpul misiunii, pentru a înlătura pericolul unei explozii, pompierii au evacuat din interiorul fabricii 40 de butelii cu butan şi 12 butelii cu azot. Cele 35 de persoane care îşi desfăşurau activitatea în interiorul construcţiei s-au autoevacuat, iar opt dintre acestea au fost asistate de cele trei echipaje SMURD sosite la faţa locului, fiind diagnosticate cu atac de panică.

17 autospeciale (11 echipaje cu 11 autospeciale cu apă şi spumă, 3 echipaje SMURD şi 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă), precum şi 80 de pompieri au intervenit la locul evenimentului.”, precizează ISU Argeș. (Foto: ISU Argeș)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3