930 x122 grota rece

gheorghe lupescu

JANDARMERIA ARGEȘ, ”BLOCATĂ” DE POLIȚIA LOCALĂ

Jandarmeria Argeș, ”blocată” de Poliția Locală. După cum v-am anunțat, viceprimarul cu atribuții de primar Sorin Apostoliceanu a semnat recent o aprobare pentru ca Jandarmeria Argeș să aibă acces, în timp real, la camerele de supraveghere video stradale ale Poliției Locale Pitești. Ar trebui să fie o chestiune de timp până când jandarmii vor putea, la rândul lor, monitoriza imaginile și interveni pe baza acestora pentru stoparea faptelor antisociale.

Citiți și: Pericol pentru oameni! Alertă într-un cartier piteștean

”Toată treaba este la Poliția Locală”

Deocamdată, situația este sub semnul incertitudinii. Am luat legătura cu inspectorul-șef al Jandarmeriei Argeș, colonelul dr. Gheorghe Lupescu. Acesta afirmă că „mingea”, momentan, se află în „terenul” șefului Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică.

Citiți și: De ce au fost amendați mai mulți comercianți de mărțișoare din Pitești

”Pentru camere vreau să îi mulțumesc domnului primar (n.r. – viceprimarului cu atribuții de primar Sorin Apostoliceanu”. Am făcut raport către dumnealui, este aprobat, dar a ajuns la Poliția Locală și așteptăm să ne cheme să facem parteneriatul. De la Primărie, toată stima!

În rest, acum aștept să mă sune domnul Nicolae, să trimit băieții să rezolvăm pe partea tehnică și să facem actul de colaborare între noi și Poliția Locală. Deocamdată nu ne-a căutat. Eu o să am acces în momentul în care semnează. În momentul acela, băieții mei de la tehnic merg, se ocupă, dar pe mine mă interesează să mă sune să facem actul de cooperare (…)

Toată treaba este la Poliția Locală. A rămas că domnul Nicolae mă sună când juristul de acolo face ce are de făcut. Eu i-am zis să îi dau eu un model de contract, dar a zis că au ei.

Dacă dânsul consideră și vrea să ne dea… E treaba dânsului! Odată ce s-a pus o rezoluție de primar… Sunt camerele lor, dar sunt pentru siguranța cetățeanului. Eu nu vreau să înregistrez, să stochez, vreau doar să vizualizez în timp real”, ne declară șeful Jandarmeriei argeșene.

”Să își trimită juriștii! Eu nu mă opun, n-am treabă cu așa ceva!”

Punctul de vedere al Poliției Locale Pitești este altul. Nicolae Valerică susține că Jandarmeria ar trebui să facă un pas pentru a fi încheiat parteneriatul de colaborare.

”Trebuie semnat un protocol între mine și dumnealor. Întâi trebuie să cădem de acord, să își trimită dumnealor juriștii, că am înțeles că dumnealor aparțin de Craiova. Să îmi trimită juristul aici, să cădem de comun acord în sensul costurilor necesare pentru cuplarea lor către camerele noastre, să le suporte, că eu n-am prevăzut aceste cheltuieli, n-am știut eu că se aprobă așa ceva!

Poliția Națională și DNA și Parchet n-au cerut niciodată acest lucru! Ei cer doar cu adresă oficială să le pun la dispoziție înregistrări. Singurii care au cerut să le pun la dispoziție aceste camere, să le vadă ei, sunt de la Jandarmerie. Eu nu mă opun, eu n-am treabă cu așa ceva!”, ne declară șeful Poliției Locale Pitești.

Potrivit inspectorului-șef al Jandarmeriei Argeș, Primăria, prin Sorin Apostoliceanu, și-a dat acordul pentru această colaborare la sfârșitul săptămânii trecute.

Jandarmeria Argeș are colaborări similare cu municipiul Curtea de Argeș și orașele Mioveni și Ștefănești. ”Acum merg la Costești, la Topoloveni. Eu cu Piteștiul am vrut să încep… De exemplu, m-au sunat de la Priboieni, oameni din comune, ca să găsim o soluție să ne dea acces. Sper să mă sune domnul Nicolae, să trimit băieții, să vedem”, connchide Gheorghe Lupescu.

Potrivit surselor noastre, Cornel Ionică ar fi cel care s-ar fi opus acestui parteneriat. Rămâne de văzut dacă, în cazul în care Ionică va reveni la Primărie, Jandarmeria Argeș va avea sau nu până la urmă acces în timp real la imaginile de pe camerele de supraveghere video ale Poliției Locale Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90