NOR CURIER 930X122

dna

AMÂNARE ÎN DOSARUL ŞCOLILOR! NICOLESCU, PĂSUIT O SĂPTĂMÂNĂ

Curtea de Apel Bucureşti a amânat astăzi luarea unei decizii în dosarul în care Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este acuzat de fraudarea de fonduri europene pentru reabilitarea unor şcoli.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Nicolescu a primit la ultima instanţă o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în acest dosar, iar verdictul urmează să fie dat de Curtea de Apel. Curtea a stabilit un nou termen pentru decizia finală: 5 februarie.

Constantin Nicolescu este acuzat că ar fi falsificat o serie de acte pentru a obţine fonduri europene necesare reabilitării a patru unităţi de învăţământ din Argeş pe motiv că acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005. Procurorii au stabilit, însă, că şcolile nu au fost afectate de inundaţii. Pentru unităţile respective s-au obţinut aproape 900.000 de euro.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Dosarul a fost transmis spre rejudecare Curţii de Apel de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar pe 26 ianuarie 2011 Nicolescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, dar acestuia i s-a făcut rău şi apoi a fost operat pe cord, în Bucureşti. De atunci el a fost judecat în stare de libertate.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90