930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

ANCHETĂ PENALĂ LA STAȚIUNE. PARCHETUL, SESIZAT

Anchetă penală la stațiune. În urmă cu puțin timp, conducerea Consiliului Județean Argeș a făcut un anunț important printr-un comunicat de presă.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

“Joi, 2 martie, la Consiliul Județean Argeș a fost convocată Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu, pentru a se clarifica situația proiectului „Crearea infrastructurii generale și specifice activităților de turism din arealul climatic Ghițu – Molivișu, comuna Arefu, județul Argeș”. Inițial, proiectul de dezvoltare a stațiunii Ghițu – Molivișu consta în:

– Pârtie de schi A1

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

– Pârtie de schi A2

– Drum comunal

– Infrastructură de agrement la baza pârtiei A1

– Instalații de captare, tratare și distribuție de apă potabilă în arealul Ghițu – Molivișu

– Observator turistic în Masivul Ghițu

– Rețele electrice de distribuție pentru alimentarea cu energie electrică în arealul Ghițu – Molivișu

– Valorificarea în scop turistic a resurselor regenerabile locale de energie din arealul Ghițu – Molivișu

– Sistem de canalizare de ape uzate în arealul Ghițu – Molivișu

– Valorificarea în scop turistic a turbăriei Molivișu.

Consiliul Județean (CJ) Argeș este asociat în ADI Molivișu, conform hotărârii AGA nr. 3/21.05.2012, cu o cotă de participare de 34,375%, alături de comunele Arefu – cotă de participare de 21,875%, Cicănești – cotă de participare de 21,875%, și Brăduleț – cotă de participare de 21,875%.

În acest moment, obiectivele Consiliului Județean Argeș sunt finalizarea pârtiei de schi A1, cu utilitățile necesare, precum și punerea în funcțiune a instalației de transport prin cablu. În acest sens, ADI Molivișu, cu sprijinul CJ Argeș, are în derulare proiectarea lucrărilor mai sus menționate.

Întrucât s-au constatat suspiciuni privind aspecte ce pot face obiectul unor anchete de ordin penal, respectiv nerespectarea perimetrului de desfășurare a lucrărilor șantierului Ghițu – Molivișu, defrișarea unor suprafețe de pădure care exced necesarul prevăzut de lege, precum și suspiciunea ca lucrările să se fi efecuat pe proprietate privată și fără autorizație de construcție, conducerea Consiliului Județean Argeș a decis să se adreseze autorităților abilitate.

În calitate de membri în ADI Molivișu și de reprezentanți ai județului Argeș, vom face o analiză serioasă în urma anchetei organelor în drept, respectiv a Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și a Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. După elucidarea suspiciunilor, Consiliul Județean Argeș va aloca sumele necesare, care în acest moment sunt prevăzute și asumate, astfel încât pârtia de schi Molivișu să poată fi funcțională în sezonul următor.”, declară președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.”, se precizează în comunicat. (Sublinierile aparțin redacției)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90