New Profesional Consult 930 x 122

ani

MIRCEA_DIACONU_SI_CRIN_ANTONESCU_IN_PITESTI

DECIZIE DEFINITIVĂ: MIRCEA DIACONU POATE CANDIDA

Curtea de Apel București a decis astăzi că Mircea Diaconu poate candida în alegerile europarlamentare de la 25 mai, anunță Mediafax. Decizia este definitivă. Judecătorii de la Curte au menținut astfel hotărârea de acum câteva zile a Tribunalului București.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Amintim că Biroul Electoral Central respinsese candidatura lui Diaconu în baza sesizării primite de la Agenția Națională de Integritate, care a atenționat că actorul nu are dreptul legal să mai ocupe o funcție sau o demnitate publică până pe 19 iunie 2015 ca urmare a sentinței, definitive și irevocabile, dată în justiție într-un dosar care îl privește. Este vorba de dosarul de incompatibilitate. ANI a concluzionat că Mircea Diaconu (originar din comuna musceleană Vlădești, fost membru al PNL Curtea de Argeș și fost parlamentar de Argeș) s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a ocupat simultan două funcții: senator și director de teatru. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat ca întemeiat raportul ANI, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă. Diaconu a demisionat din PNL și ulterior a strâns peste 100.000 de semnături ca să candideze ca independent în alegerile pentru Parlamentul European.

Mircea Diaconu a contestat în justiție hotărârea BEC și a avut câștig de cauză atât la Tribunal, cât și, iată, la Curtea de Apel București.

Citiți și: Vestea zilei! 200 de lei pentru un bec vechi!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90