930×122 CAPRA 5

dna

DNA PITEȘTI: NOI DOSARE CU ȘPĂGI ȘI FRAUDARE DE BANI EUROPENI

Direcția Națională Anticorupție Pitești a dispus trimiterea în judecată a unor inculpați în alte două dosare instrumentate de instituție.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Primul dosar îl are în vedere pe un medic veterinar de la Direcția de profil din Vâlcea.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților MIU ION, medic veterinar cu funcție de control în cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (4 infracțiuni), folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (4 infracțiuni) și LUPU FLORIN, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de dare de mită. (…)   

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

În cursul anului 2011 inculpatul Miu Ion, în calitate de medic veterinar cu funcție de control în cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu subsecvente aplicării legislației sanitar-veterinare și controlului produselor de origine animală destinată consumului uman în toate fazele de producere, depozitare și comercializare, a pretins și primit de la 4 persoane, printre care se numără și inculpatul Lupu Florin, 85 de pui și mai multe sume de bani, în valoare totală de 2.253 de lei.

În schimbul acestor foloase inculpatul Miu Ion a furnizat persoanelor respective informații care nu erau destinate publicității privind efectuarea unor controale de către medici veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților Miu Ion și Lupu Florin, până la concurența sumei de 2.253 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”, anunță DNA.

Un al doilea dosar se referă la fapte de corupție care ar fi avut loc la Primăria Șuici din Argeș.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților MARINESCU CATELUȚA, secretar al Primăriei comunei Șuici, județul Argeș, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și de înșelăciune și GĂBRIAN CONSTANTIN și STĂTICĂ ION, viceprimar, respectiv inspector în cadrul Primăriei comunei Șuici, județul Argeș, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înșelăciune și fals intelectual. (…)

În cursul anului 2011 inculpata Marinescu Cateluța, în calitate de reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale și Producție Vegetală Șuici, beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, a folosit documente false, inexacte și incomplete în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, aspecte care au condus la obținerea unui sprijin financiar în valoare de 269.134, 88 de lei, reprezentând fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și plăți naționale directe complementare din bugetul național.

Concret, inculpata a depus la instituția respectivă un contract de concesiune încheiat în stare de conflict de interese, nul absolut, și o adeverință completată în fals de ceilalți doi inculpați, în care se atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că numărul de animale deținute de asociație nu avea corespondent în situația reală.

Precizăm că inculpații au mai fost trimiși în judecată într-un alt dosar penal pentru fapte similare (comunicat 1216/VIII/3 din 06 iulie 2015).

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură-Centrul Județean Argeș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 269.134, 88 de lei, precum și cu dobânzile și penalitățile datorate până la data efectuării plății integrale a debitului.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile care aparțin inculpaților Găbrian Constantin și Stătică Ion, până la concurența sumei de 269.134, 88 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”, precizează DNA.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3