930×122 CAPRA 5

avere

DNA PUNE SECHESTRU PE AVEREA PRIMARULUI PENDIUC

Direcţia Naţională Anticorupţie a început procedurile pentru a pune sechestru pe averea primarului Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi a fiicei sale Emanuela. Măsura sechestrului a fost impusă pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 5 milioane de euro (calculat de DNA) ca urmare a plăţii subvenţiei de la bugetul local către firmele private CNCD şi Girexim asociate cu Publitrans pentru asigurarea transportului în comun de călători în Piteşti.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Pendiuc şi oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi se află în arest preventiv ca urmare a unui dosar de corupţie, iar fiica primarului, Emanuela Elena Pendiuc, este cercetată sub control judiciar. Procurorii DNA au început acţiunea penală împotriva celor cinci deoarece, susţin aceştia, Tudor Pendiuc ar fi primit mită un apartament de la Valentin Vişoiu, trecut pe numele fiicei, pentru a favoriza semnarea contractului de asociere între Publitrans, firma Consiliului Local, şi Girexim şi CNCD, firme private aparţinând celor trei oameni de afaceri menţionaţi mai sus. Edilul este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată (două acte materiale), iar fiica acestuia, Emanuela Elena Pendiuc, de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Tudor Pendiuc are două apartamente în Piteşti de 58 și respectiv 86 de metri pătraţi, cumpărate în anii 1990 şi 1996 împreună cu soţia sa, precum şi o casă în suprafaţă de 712 metri pătraţi, construită în anul 2005. Soţii Pendiuc mai au o casă de 60 de metri pătraţi în comuna Salcia, judeţul Teleorman, moştenită de soţia lui Pendiuc în anul 1995. Tot în comuna Salcia soţia primarului a moştenit două terenuri agricole, de 1, 38 și 0, 40 hectare, precum şi un teren intravilan în suprafaţă de 0, 05 hectare. Tudor Pendiuc mai are în Piteşti 2.064 de metri pătraţi de vii, livezi, teren arabil, curţi şi construcţii, toate cumpărate în 1998. Primarul Piteştiului deţine şi un autoturism Dacia Logan, din anul 2008. Totodată, el are două conturi de 22.095 de lei şi de 5.069 de euro, precum şi un depozit bancar de 16.390 de lei.

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3