Donaris 930 x 122

dna

dna-pitesti

DOI POLIȚIȘTI, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Nicolae Nițu, inspector principal de poliție, și a lui Cristian Constantin Vasilescu Găbrian, agent de poliţie judiciară cu gradul profesional de agent principal de poliție, ambii fiind angajați ai Poliției Rutiere Vâlcea la data săvârșirii faptelor de care sunt acuzați.

Citiți și: O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

Nițu este acuzat de luare de mită (3 infracțiuni), fals intelectual (2 infracțiuni) și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. La rândul său, Găbrian este acuzat de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„În cursul anului 2013 inculpatul Nițu Nicolae, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea-Serviciul Rutier, a pretins de la 3 conducători auto sume de bani cuprinse între 300 de lei și 100 de euro și a primit efectiv, la data de 14 august 2013, suma de 300 de lei pentru a nu le aplica acestora sancțiuni contravenționale reale la regimul circulației. La aceeași dată inculpatul Nițu Nicolae a beneficiat și de ajutorul celuilalt inculpat, Găbrian Vasilescu Constantin-Cristian, care i-a oferit sprijin în realizarea demersului infracţional. De fiecare dată în cuprinsul proceselor verbale întocmite inculpatul Nițu Nicolae nu a constatat contravențiile reale săvârșite de conducătorii auto respectivi sau a constatat contravenții nereale şi, în acest fel, nu a aplicat amenzile contravenționale corelative prevăzute de legislația în vigoare. La data de 22 noiembrie 2013 inculpatul Găbrian Vasilescu Constantin-Cristian, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu a îndeplinit un act ce intra în sfera acestor atribuții, omițând cu știință neconstatarea unei contravenţii săvârșită de un conducător auto care circula cu o viteză de 83 de km/h pe un tronson de drum unde limita maximă de viteză admisă era de 50 de km/h.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii constând în poprirea sumelor de bani datorate cu titlu salarial de către Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea inculpaților Nițu Nicolae și Găbrian Vasilescu Constantin-Cristian până la concurența sumei de 2.020 de lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului local al municipiului Pitești.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Direcției Generale Anticorupție. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”, precizează DNA.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90