Donaris 930 x 122

andreea dragnea

EXCLUSIV. TRIBUNALUL ARGEȘ, LOVITURĂ PENTRU DIRECTORUL TEATRULUI ”DAVILA”

Exclusiv. Tribunalul Argeș, lovitură pentru directorul Teatrului ”Davila”. Tribunalul Argeș a decis ieri, 16 aprilie 2019, ca Andreea Dragnea, balerina concediată în luna iulie a anului trecut de managerul Teatrului ”Alexandru Davila”, Nicolae Poghirc (foto medalion), să fie reîncadrată pe post în instituția de cultură piteșteană.

Citiți și: Eveniment memorabil la Teatrul ”Alexandru Davila”

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile.

Andreea Dragnea a fost nevoită să dea în judecată Teatrul „Alexandru Davila”, pentru că legal teatrul este angajatorul.

Citiți și: Breaking! Georgescu, decizie cutremurătoare la Tribunal

”Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul avut anterior concedierii. Obligă intimatul să plătească contestatoarei o despăgubire egală cu salariul indexat, majorat şi actualizat şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta de la data concedierii până la reintegrarea efectivă”, este hotărârea instanței.

Andreea Dragnea ar urma să își primească astfel și salariul pe care nu l-a încasat din iulie 2018 și până în prezent.

Balerina a decis să atace în justiție decizia luată de Nicolae Poghirc în calitatea lui de manager al Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești, considerând-o nejustificată și nelegală.

”Domnul Poghirc motivează concedierea mea prin faptul că am absentat de la repetiții. Cum se poate dovedi asta? În teatru nu sunt camere de supraveghere, nu avem o condică, prezența se face de către anumiți colegi pe o foaie de hârtie, colegi care văd că vor să ne facă rău.

Soțul meu a fost concediat în urmă cu ceva timp, acum m-a dat și pe mine afară. Noi cu ce ne creștem copilul? A insinuat că mi-am luat concediu de odihnă ca să merg să dansez în alte locuri. M-a defăimat, m-a jignit în repetate rânduri”, ne declara în vara anului trecut Andreea Dragnea.

Balerina avea încheiat cu teatrul un contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Odată cu Andreea Dragnea, a fost concediat și Dragoș Ionescu. Cei doi au făcut parte dintre angajații teatrului care au contestat activitatea managerului Poghirc și care, în repetate rânduri, au reclamat nereguli care s-ar petrece în instituția de cultură (detalii, AICI, AICI și AICI).

La rândul său, și Dragoș Ionescu a atacat în instanța de judecată decizia managerului Nicolae Poghirc. Hotărârea în cazul acestuia ar urma să fie pronunțată după sărbătorile pascale.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90