New Profesional Consult 930 x 122

dna

FOST PRIMAR DIN ARGEȘ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI

Florin Maria, fost primar al comunei argeșene Uda în perioada 2012 – 2015, a fost trimis în judecată. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a făcut anunțul astăzi, în baza unei sinteze a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna iulie 2019.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Maria Florin, la data faptei președinte al Asociației „Zoo-Vegetale” Uda, județul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

În perioada 2010-2012, inculpatul Maria Florin, în calitatea menționată mai sus, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte (declarații anexă, declarații de eligibilitate, contract de concesiune a unei suprafețe de 612 ha, etc.), în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemele de plată unică pe suprafață.

În realitate, asociația respectivă nu a utilizat terenurile, pășuni comunale, pentru care prin cererile depuse la A.P.I.A. a solicitat sprijin financiar pe suprafață, întrucât asociația nu deținea animale, pășunile fiind utilizate, în realitate, de locuitorii comunei deținători de animale.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 610.907 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii, prin instituirea sechestrului, asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Maria Florin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, arată DNA.

După ce și-a dat demisia din funcția de președinte al Asociației ”Zoo-Vegetale” Uda, poziția a fost ocupată de Gheorghe Popescu Dumitru:

”Într-o manieră asemănătoare, în perioada 2013-2014, persoane desemnate din partea Asociației „Zoo-Vegetale” Uda, județul Argeș, la determinarea inculpatului Dumitru Popescu Gheorghe, la acea vreme președinte al asociației, au depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte ceea ce a avut drept urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în sumă totală de 706.694 de lei.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Dumitru Popescu Gheorghe.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, s-a constitui parte civilă, față de inculpatul Dumitru Popescu Gheorghe cu suma de 110.265 lei.

În cauză, în prezența avocatului, inculpatul Dumitru Popescu Gheorghe, a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea în forma participației improprii a infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Dumitru Popescu Gheorghe, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Argeș”, mai transmite DNA.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90