EcoMoto 930×122

bogdan olteanu

GINERELE LUI IONICĂ, INTERCEPTAT DE SRI

Adrian Ionuţ Eftime, unul dintre apropiații lui SOV, este cel care l-a denunțat la DNA pe viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu. Eftime a fost condamnat acum o săptămână în dosarul Petrom Service, în care Sorin Ovidiu Vântu a primit 6 ani de închisoare. Eftime a fost arestat acum câțiva ani în dosarul Petrom Service înainte de condamnare.

Citiți și: SRI, oficial: Alertă teroristă. Nivel PRECAUT!

Eftime a susținut la DNA că ar fi fost cel care i-a dus un milion de euro lui Bogdan Olteanu la sediul PNL din partea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ionuţ este fiul lui Ion Eftime, fost administrator la Realitatea Media și prin adopție al Liei Licanescu-Eftime. Ionut Eftime a fost acționar la Splendid Media, o firmă de publicitate a lui SOV. Ioan Eftime a inființat postul Alpha TV, controlat în trecut tot de SOV. Adrian Ionuţ Eftime este ginerele actualului primar al Piteștiului, PSD-istul Cornel Ionică. Lia Licănescu a fost șefa de cabinet a lui Traian Băsescu pe când acesta era primarul general al Capitalei. A mai stat și în mandatul lui Adriean Videanu, după care, odată cu instalarea lui Sorin Oprescu, a ajuns la Administrația Prezidențială, ca director de cabinet. Când a izbucnit scandalul Realitatea TV în 2010, Lia Licănescu-Eftime a demisionat de la Administrația Prezidențială.

Citiți și: SRI angajează!

Ionuț Adrian Eftime a avut sau mai are participații în firmele Attack Vision SRL, Global Science Institute SRL, BroadcastingSystems SRL, Broadcasting Media SRL, Video Media Entertainment SRL, Cine-Video SRL (unde este și administrator, iar firma deține licența pentru postul Radio Buzău, fost Radio Pârscov), Studio Serv-Impex SRL, Studioul TVC SRL (unde este administrator, iar firma deține licența pentru postul de televiziune Alpha TV), Video MediaInternational SRL, Cinemar SRL (deține licență pentru postul de televiziune Cinemar), Agrement Vidraru SRL, Sulina Turism SRL și It & Media Solutions SRL (administrator).

Eftime a fost arestat în 2010 de DIICOT în baza unei note a SRI semnată de generalul Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI. Generalul Coldea nota că una dintre firmele de tip off-shore  folosită de familia Eftime în circuitele financiar-bancare şi în afacerile derulate este „In Capital Partners LTD” – înregistrată în insulele Seychelles. „În cadrul acestei firme este interpus ca administrator Ian Taylor (34 de ani), cetăţean neozeelandez, acesta figurând cu calitatea amintită la circa 85 de firme autohtone şi la mai multe offshore-uri controlate de grupare.” sublinia SRI. Serviciul secret mai susţinea că un rol important în cadrul operaţiunilor derulate de „In Capital Partners LTD” îl are cetăţeanul britanic Foster Neil George (51 de ani), coacţionar al societăţii alături de Adrian Eftime, „reprezentantul Băncii HSBC în Orientul Mijlociu, influent om de afaceri în spaţiul menţionat.”

SRI exemplifica în notă printr-o convorbire telefonică de la 10 septembrie 2009 „greutăţile” pe care Adrian Eftime le avea atunci când trebuia să transfere bani „albi” în ţară. „E foarte complicat că trebuie să iau banii, trebuie să-i bag eu în bancă, trebe să-i trimit în afară, din afară trebe să-i duc iară în România şi iar trebe să văd cum îi scot în România. Mi-e foarte complicat să fac chestia asta, că nu ştiu cum să… Se pierd mulţi bani, ştii.. Noi avem bani cash. Io dacă-i pun în bancă, mă întreabă banca de unde îi am, cum îi am, tra-la-la. După care trebuie să-i scoţi în afară, ca să-i scoţi în afară îţi trebuie contract, că nu poţi să scoţi bani din ţară, nu te lasă banca. Foster (Foster Neil George – n.r.) trebuie să ştie lucrurile astea, că intru la spălare de bani, prostii din astea. După care, când bagi banii iar în România, iar e complicat. De asta spun… Io spun că tata (Ion Eftime – n.r.) bagă banii ăştia şi… adică, tata poate să-i confirme, când ne întâlnim putem discuta.”, îi spunea Adrian Eftime partenerului său de afaceri Dina Constantin. (Sursa: http://www.flux24.ro/, titlul: http://epitesti.ro/, foto: reportingproject.ro – sublinerea ne aparține)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90