930×122 CAPRA 5

cristescu

INCULPATUL ÎN CAZUL TENTATIVEI DE OMOR DIN GĂVANA I-A ÎNJURAT PE REPORTERI

Individul reținut ieri în cazul tentativei de omor și al tâlhăriei din vila soților Cristescu din cartierul piteștean Găvana a fost din nou adus astăzi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

Anchetatorii i-au schimbat încadrarea juridică: din suspect a devenit inculpat.

Numele inculpatului este Dumitru Vasile Burcea. Are 33 de ani şi este din oraşul Cisnădie, din judeţul Sibiu. Recidivist, cu ani de pușcărie în cazier, are la activ violări de domiciliu, furturi și tâlhării. Fusese eliberat din închisoare în 2013.

Citiți și: Pitești. Scări reabilitate cu peste 30 de mii de euro

Amintim că în urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistă-I.G.P.R. a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că Burcea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător la începutul acestei luni în Mangalia, județul Constanța.

Potrivit prim-procurorului Marius Ștefan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, individul susține că nu el a comis fapta din cartierul Găvana.

„Ieri a fost găsit acasă şi nu a opus rezistenţă.

A dat declaraţii, însă nu a recunoscut fapta. A spus că nu a fost în locurile respective la data săvârşirii faptei, dar prin alte răspunsuri oarecum dădea de înţeles că recunoaşte fapta. Probele îl contrazic! Avem în acest moment probe care să ne îndreptăţească să propunem arestarea lui preventivă.

Nu s-a precipitat în faţa anchetatorilor. A dat o declaraţie sumară şi nimic mai mult, în care nu a recunoscut faptele. (…) Nu a încercat să se scuze. Poziţia dumnealui a fost că nu recunoşte faptele. A spus, ca o apărare, că ar fi consumat alcool şi droguri. Nu avem elemente că ar fi avut complici.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş cu trei fapte: tentativă la infracţiunea de omor calificat și tâlhărie calificată în cazul familiei Cristescu din Pitești și tentativă la tâlhărie calificată în cazul din Mangalia.”, a declarat prim-procurorul Marius Ștefan.

La ieșirea de astăzi de la audieri, flancat de polițiști, inclusiv de „mascați”, în scurtul drum de la ușa Parchetului până la duba Poliției, individul a avut un limbaj de mahala la adresa reporterilor care l-au întrebat ce le-a declarat procurorilor: „Le-am zis că i-am dat m..e lui mă-ta! Sugi p..a!”.

Reținut ieri pentru 24 de ore, individul urma ca astăzi să fie adus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe același subiect, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/talharul-care-batut-pe-sotii-cristescu-vila-lor-din-gavana-fost-prins/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3