930×122 CAPRA 5

dna

LOVITURĂ PENTRU PENDIUC! CE A FOST OBLIGAT SĂ FACĂ

Lovitură pentru Pendiuc! Ce a fost obligat să facă. De aproape doi ani şi jumătate, la Tribunalul București se desfășoară procesul în care Tudor Pendiuc este acuzat alături de alţi 12 inculpaţi că ar fi prejudiciat bugetul local al Piteștiului cu peste 5 milioane de euro.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Împreună cu alți inculpați din dosar, fostul primar al municipiului Pitești a fost obligat să plătească şi cheltuielile făcute de DNA pe parcursul urmăririi penale.

O parte dintre inculpaţi au fost puşi să achite cheltuieli totale de 200.000 de lei. Cel mai mult au avut de plătit fostul primar Tudor Pendiuc şi omul de afaceri Valentin Vişoiu, câte 50.000 de lei fiecare.

Citiți și: Pitești: A murit bărbatul care a făcut accident în stația Publitrans!

În rechizitoriul întocmit în acest dosar, procurorii anticorupție arată că societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, care urmau să fie achiziţionate de Consiliul Local.

Potrivit sursei citate, Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans 2000 şi societăţile private CNCD SA şi Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu mai bine de 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3