New Profesional Consult 930 x 122

Arges

catuse_arestat

OFIȚER ARGEȘEAN DE POLIȚIE, REȚINUT DE PROCURORI

Un ofițer argeșean de poliție judiciară a fost reținut pentru 24 de ore de procurori și riscă să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Într-un comunicat de presă D.I.I.C.O.T. precizează care sunt acuzațiile.

Citiți și: A nins în Argeș!

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Piteşti au dispus pe 15.12.2014, într-o cauză penală în care efectuează urmărirea penală împreună cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a ofiţerului de poliţie judiciară Cătănea Adrian Liviu, din cadrul I.P.J. Argeş, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului (…) şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (…), fapte conexe cu infracţiuni de competenţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la începutul anului 2012 inculpatul Cătănea Adrian Liviu i-a dezvăluit unei persoane că este cercetată împreună cu alte persoane într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Piteşti, după care la sfârşitul lunii martie 2014 i-a transmis aceleaşi persoane că în zilele ce urmau vor fi efectuate percheziţii domiciliare în cadrul aceluiaşi dosar penal.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Totodată, în cursul lunii aprilie 2014 inculpatul Cătănea Adrian Liviu, aflând despre efectuarea unor controale inopinate la saloane de masaj erotic situate în municipiul  Piteşti, judeţul Argeş, de către ofiţeri şi agenţi de poliţie de la  B.C.C.O. Piteşti, împreună cu funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş şi ai altor instituţii, în schimbul unor foloase materiale l-a anunţat pe proprietarul unor astfel de saloane despre efectuarea controalelor.

În cursul acestei zile inculpatul Cătănea Adrian Liviu va fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.”, anunță D.I.I.C.O.T.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3