New Profesional Consult 930 x 122

jandarmeria argeș

PROTESTATARII RIDICAȚI DE JANDARMI ÎN TOPOLOVENI FAC PLÂNGERI PENALE

Protestatarii ridicați de jandarmi în Topoloveni fac plângeri penale. Traian Paparete, unul dintre protestatarii ridicați de jandarmi, duși la Poliție și amendați vineri, 17 mai 2019, în urma acțiunii de stradă desfășurată în timpul vizitei în orașul Topoloveni a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a făcut public astăzi procesul verbal al amenzii pe care a primit-o.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Paparete a primit o amendă de 1.000 de lei pentru că ”a fost surprins de organele de jandarmerie pe strada Calea București, în fața Casei de Cultură Topoloveni, în timp ce participa la desfășurarea unei adunării publice nedeclarate și neînregistrate împotriva evenimentului organizat cu ocazia venirii președintelui Camerei Deputaților (n.r. – Jandarmeria Argeș consideră că Liviu Dragnea a făcut vizita în calitate de președinte al Camerei Deputaților, nu ca lider PSD!), scandând lozinci și afișând bannere”, se precizează în procesul verbal (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Festivitate emoționantă la Jandarmeria Argeș

Contactat telefonic de ePitești, activistul civic Traian Paparete anunță că atât el, cât și celelalte persoane reținute în secția de Poliție din Topoloveni vor face plângere penală la Parchetul Militar împotriva jandarmilor.

Cu siguranță voi contesta amenda, plus că fac plângere penală la Parchetul Militar pentru abuz, sechestrare și reținere fără motiv în secția de Poliție. Vom face toți cei 5 care am fost reținuți în secția de Poliție, facem împotriva Jandarmeriei.

În primul rând, eu am fost la eveniment în calitate de corespondent Rezistența TV, filmam, aveam ecusonul….

Am fost reținut peste 90 de minute. După o oră, când am ieșit la fumat, au fost lângă mine 3 jandarmi”, ne declară Traian Paparete, care adaugă că în aproximativ o lună a fost amendat de Jandarmeria Argeș cu 4.500 de lei pentru participarea la diferite acțiuni civice.

Am luat legătura și cu reprezentanții Jandarmeriei argeșene, care ne confirmă conținutul procesului verbal. ”Persoana poate contesta în termen de 15 zile de la comunicare”, declară pentru ePitești plutonierul major Luiza Ciobănescu, purtător de cuvânt al instituției.

Amintim că Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucrești s-a autosesizat în acest caz și anchetează intervenția jandarmilor la protestul din Topoloveni.

Protestatarii, pașnici, aflați pe un trotuar, nu strigau lozinci, ci doar afișau bannere. Amănunte și imagini, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3