Donaris 930 x 122

caini

RĂZBOIUL CÂINILOR, ÎN INSTANŢĂ

Consiliul Local Piteşti şi Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) au ajuns să se judece în instanţă din cauza câinilor fără stăpân din municipiu.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

FNPA a atacat în justiție o hotărâre a Consiliului Local prin care sunt dispuse măsuri ca interzicerea hrănirii maidanezilor şi amenajarea de adăposturi pentru aceştia. În primă instanţă, FNPA a avut câştig de cauză, pe motiv că normele stabilite prin HCL se suprapuneau unor norme stabilite de legea animalelor, lege care prevede că animalele au dreptul la protecţie. Ulterior, juriştii Primăriei au demonstrat că legea a apărut după HCL, iar instanţa a decis să admită acţiunea de recurs formulată de municipalitate. Războiul câinilor fără stăpân a intrat astfel într-o nouă etapă: faza pe… recurs.

Până acum, Primăria a strâns de pe străzile din Piteşti peste 8.200 de maidanezi şi a dispus ridicarea de pe domeniul public a zeci de construcţii improvizate (cuşti) în care locatarii de la blocuri adăposteau câinii.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA