NOR CURIER 930X122

evaziune

SENATORUL PNL DE ARGEȘ IONUȚ ELIE ZISU, TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunță trimiterea în judecată a unui lot de persoane, în frunte cu senatorul PNL de Argeș Ionuț Elie Zisu. Parlamentarul este acuzat de evaziune fiscală.

Citiți și: Renunțarea la judecată în procesele civile

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ZISU IONUŢ ELIE (în prezent senator), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi GROSU STELIAN, NIVACI GEORGE, CIOTI NICOLAE, TOCIA STELIAN, CARACOTI STELIAN MARIUS, NICOLAE GEORGE, CARACOTA ANTON, GIUMBA MIHAI, EMILIAN IULIANA CRISTINA, DĂNILĂ SABINA MARIA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. (…)

Inculpatul Zisu Ionuţ Elie, în calitate de administrator al SC GFS D.F.R. SRL, a omis să constituie şi să vireze acciza datorată bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Totodată, inculpatul Grosu Stelian, în calitate de responsabil al magazinului din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa (calitate cu care a fost învestit de administratorul SC GFS D.F.R. SRL, inculpatul Zisu Ionuţ Elie), a înlesnit inculpaţilor vânzători în cadrul unităţii tip duty free comercializarea nelegală a produselor tip ţigarete.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat faptul că inculpaţii Nivaci George, Cioti Nicolae, Tocia Stelian, Caracoti Stelian Marius, Nicolae George, Caracota Anton, Giumba Mihai, Emilian Iuliana Cristina şi Dănilă Sabina Maria, toţi operatori duty free (vânzători) în cadrul magazinului mai sus amintit, au vândut o cantitate de 58.058 de cartoane de ţigarete (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finanţelor Publice) către persoane fizice care nu figurează în evidenţele IJPF Constanţa ca intrate sau ieşite din ţară, rezultând că acestea au fost comercializate pe teritoriul României, devenind astfel produse accizabile.

O relevanţă deosebită o prezintă constatarea că dintre cele 191 de persoane care figurează în evidenţa Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche şi care ar fi achiziţionat ţigarete în cantităţi impresionante din magazinul duty free doar două sunt evidenţiate cu date de identitate şi număr de paşaport valide.

Prejudiciul total estimat a fi adus bugetului de stat este în cuantum de 1.612.509 lei, iar în vederea recuperării acestuia procurorii au dispus instituirea unor sechestre pe bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”, precizează PÎCCJ într-un comunicat de presă.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90