930 x122 grota rece

catalin teodorescu

SORINA MATEI: DNA A RAPORTAT FULGER SRI-ULUI ÎN CAZUL LUI CĂTĂLIN TEODORESCU

Sorina Matei: DNA a raportat fulger SRI-ului în cazul lui Cătălin Teodorescu.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

O serie de documente din sistemul intern al DNA probează, în mod direct, că şefii DNA au raportat cu bună ştiinţă, fără nicio bază legală şi în doar 4 minute, cererile de arestare a politicienilor din dosarul ANRP, respectiv pe cele ale deputaţilor Ioan Oltean (PDL/PNL) şi Cătălin Teodorescu (PDL/PNL), actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan, pe atunci şef al Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI.

Deşi nicio bază legală nu dă dreptul şi nici nu obliga conducerea DNA să raporteze arestările actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan, procurorul-şef adjunct de atunci al DNA, Marius Iacob, a redirecţionat în data de 27 noiembrie 2015, în numai 4 minute, cu ştiinţa celuilalt procuror-şef adjunct, Călin Nistor, de la Dana Belciug, procurorul de caz, către Adrian Ciocîrlan, şeful Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei a SRI/UM 0127 a SRI, referatele de încuviinţare a arestării preventive pentru cei doi deputaţi, pregătite în aceeaşi zi pentru sesizarea Procurorului General al României de atunci, Tiberiu Niţu, care urma să le trimită, la rândul lui, preşedintelui Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Valeriu Zgonea.

Citiți și: Revoluție în Biserica Ortodoxă Română!

Dacă Adrian Ciocîrlan a fost ulterior ridicat în grad ca general de brigadă cu o stea şi avansat, după 9 luni, începând cu 1 august 2016, în funcţia de director adjunct al SRI, pe care o ocupă şi în prezent, dosarul în baza căruia s-au solicitat arestările preventive pe numele celor doi deputaţi a fost restituit definitiv DNA de către judecătorii Curţii Supreme de Justiţie în martie 2017, pentru că descrierea procurorilor privind comiterea faptelor a fost ilogică şi contradictorie”, scrie jurnalista Sorina Matei.

AICI puteți citi materialul integral.

Cătălin Teodorescu, fost deputat PDL de Argeș, a fost anchetat de DNA, începând din anul 2014, pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta fiindu-i imputată că ar fi comis-o în perioada în care a fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Într-un alt dosar, Cătălin Teodorescu a fost acuzat pentru același tip de infracțiune alături de Ioan Oltean. Recent, justiția l-a achitat pe Teodorescu.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90