NOR CURIER 930X122

bratianu

TERMEN ÎN PROCESUL PENTRU MOŞIA BRĂTIENILOR

Pe 9 octombrie ar fi trebuit să se judece solicitarea Prefecturii Argeş de revizuire a unei decizii a instanţei prin care au fost acordate despăgubiri de 10 milioane de euro unor persoane, pentru unele terenuri din Ştefăneşti ale familiei Brătianu.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Instanţa a decis să amâne judecarea pentru un nou termen, stabilit pentru astăzi. Prefectura a făcut cerere de revizuire, în condiţiile în care urmaşa Brătienilor, Eleonora Brătianu, fusese declară moartă, deşi ea trăia.

O hotărâre prezentată de instanţă pe 23 decembrie 2009 arată că Eleonora Brătianu, moştenitoare a terenului familiei Brătienilor, a murit. Problema este că, potrivit certificatului de deces, Eleonora Brătianu moare în data de 12 mai 2011. Altfel spus, în momentul în care instanţele permiteau despăgubiri de milioane de euro din partea Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în baza faptului că moştenitoarea Eleonora Brătianu era moartă, doamna era încă în viaţă.

Citiți și: Tânără din Mioveni, absolventă de „Brătianu” , acum în conducerea gigantului Microsoft

După obţinerea drepturilor litigioase de la moştenitorii familiei Brătianu de către avocatul Radu Pricop (actual ginere al preşedintelui Traian Băsescu, dar în afacere sunt implicaţi şi oameni de afaceri din Argeş), rolul cheie l-a jucat firma care a stabilit valoarea terenurilor şi care la un calcul simplu a ajuns să coste peste 11.000 de euro pe metru pătrat. De aici şi valoarea uriaşă la care s-a ajuns ca despăgubire şi pe care instanţa a aprobat-o fără dubii. Cel puţin până la clarificarea situaţiei, plata despăgubirilor a fost sistată. (Foto cancan.ro: Ioana Băsescu şi Radu Pricop)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3